Vicepreședintele PNL, Gigel Știrbu, solicită ministrului Culturii publicarea proiectelor dedicate Centenarului

Vicepreședintele PNL, Gigel Știrbu, solicită ministrului Culturii publicarea proiectelor dedicate Centenarului

Vicepreședintele PNL, deputatul Gigel Știrbu, solicită, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Culturii, publicarea listei cu proiectele aplicate de către reprezentanții societății civile, ONG-uri, persoane fizice și juridice, instituții și autorități publice, pentru celebrarea Centenarului, precum și stadiul marilor proiecte și calendarul național de activități pentru anul 2018.

 "România vrea să știe dacă Guvernul este interesat, măcar în al 12-lea ceas, de aniversarea Centenarului!", afirmă Gigel Știrbu, președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților.

Deputatul liberal întreabă cum vor fi selectate proiectele din Programul național de activități pentru Centenar și dacă este timp suficient pentru aplicarea calendarului de activități.

"Având în vedere faptul că cea mai importantă aniversare a României pare încă un deziderat, vă solicit, domnule Ministru, să faceți publică lista proiectelor aplicate de către reprezentații societății civile, ONG-uri, persoanele fizice și juridice, instituțiile și autoritățile publice, pentru celebrarea Centenarului. Vă întreb în ce stadiu sunt marile proiecte și care va fi calendarul național de activități pentru anul 2018? Cum ați definit 'filtrul' prin care se vor selecta proiectele care vot intra în programul național de activități pentru Centenar? Credeți că aveți timp suficient pentru aplicarea calendarului de activități pentru a se putea celebra, așa cum se cuvine, un moment istoric unic pentru România modernă?", declară Gigel Știrbu în scrisoarea deschisă adresată ministrului Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?