Victima lui Roman Polanski va cere încheierea procesului în cazul de viol

Victima lui Roman Polanski va cere încheierea procesului în cazul de viol

La 40 de ani după ce a fost violată la vârsta de 13 ani de cineastul Roman Polanski, Samantha Geimer va apărea vineri într-un tribunal din Los Angeles pentru a solicita instanței din SUA să pună capăt procesului și să închidă acest dosar, informează AFP.

Geimer, 54 de ani, intenționează să susțină argumentul regizorului polonez-francez potrivit căruia acesta a ispășit deja pedeapsa pentru fapta sa din 1977, a declarat pentru AFP avocatul lui Roman Polanski, Harland Braun.

"Ea vine cu soțul ei, deoarece este obosită de acest caz care durează de 40 de ani", a declarat Braun, adăugând că Geimer vrea să se pună capăt cazului.

Judecătorul va decide dacă cererea Samanthei Geimer poate fi luată în considerare în acest caz, care a alimentat o veritabilă saga, timp de 40 de ani.

Regizorul în vârstă de 83 de ani, celebru pentru filme precum "Rosemary's Baby", "Tess" sau, mai recent, "Le Pianiste" — care a câștigat Palme d'Or la Cannes în 2002 — este acuzat că a drogat-o pe Samantha Geimer, atunci când avea 13 ani, înainte de a viola la vila lui Jack Nicholson din Los Angeles în 1977.

Pentru a evita un proces public, Roman Polanski a recunoscut că a întreținut relații sexuale ilegale cu o minoră, iar în schimb judecătorul a fost de acord să nu rețină alte capete de acuzare, în special pe cel privind violarea unei persoane căreia i-au fost administrate droguri. Acordul juridic a fost încheiat cu acordul familiei și al avocaților.

După 48 de zile petrecute în detenție, Roman Polanski a fugit ulterior în Franța în 1978 și nu a mai revenit în Statele Unite, temându-se, potrivit apărării sale, să nu fie condamnat, în pofida acordului amiabil.

Cineastul, căsătorit cu actrița Emmanuelle Seigner, cu care are doi copii, a refuzat să se întoarcă în SUA, în lipsa unor asigurări că nu va fi închis.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...