VIDEO O vacă nu s-a lăsat dusă la abator, a evadat și s-a ascuns în pădure, iar de atunci a devenit un fenomen social în Olanda

O vaca a reusit sa evadeze in timp ce era transportata spre abator si s-a refugiat intr-o padure, in Olanda, unde traieste de mai bine de o luna, declansand un elan de solidaritate din partea internautilor olandezi, care au luat hotararea de a o salva.

Povestea vacii Hermien, care s-a ascuns in padure pentru a scapa de soarta cruda ce-i era rezervata, a emotionat o tara intreaga.

Un val de compasiune s-a declansat pe retelele de socializare, iar un partid politic a lansat o campanie de finantare participativa, informeaza AFP.

Mii de olandezi au cotizat pentru a oferi acestei vaci sansa de a-si trai ultimii ani din viata intr-un refugiu pentru bovine, in loc sa fie sacrificata intr-un abator.

"A trecut printr-un moment de stres si de panica atunci cand a vazut camionul ce o ducea la abator. De atunci, nu reusim sa o prindem", a dezvaluit pentru AFP medicul veterinar Edo Hamersma.

 Hermien a evadat alaturi de o alta vaca, insa aceasta din urma a fost capturata la scurt timp dupa ce animalele au inceput sa fuga pe un camp din estul Olandei. Ramasa singura, Hermien trece pe la grajdurile din vecinatate pentru a se hrani in fiecare noapte.

Pe Twitter, hashtag-uri precum #JeSuisHermien (dupa modelul #JeSuisCharlie), #GoHermien, #MeKoe (#EuVaca, dupa modelul #MeToo) au fost create pentru salvarea acestei bovine in varsta de trei ani si jumatate, considerata o veritabila "eroina".

Chiar si familia regala olandeza si-a exprimat sprijinul fata de cauza ei. "Trebuie sa o salvam pe vaca Hermien" si "sa o cumparam impreuna pentru a-i oferi libertatea", a scris pe Twitter Pieter van Vollenhoeven, ginerele fostei regine Beatrix.

Pieter v Vollenhoven 
✔@PietervVol
 
Eerlijkgezegd vind ik die #koe #Hermien-die ontsnapt voor de slacht,zich niet laat vangen in de bossen en 's-nachts ergens komt eten in een schuur - moeten behouden. Laten wij haar gezamenlijk kopen van de boer en haar de vrijheid gunnen. Het lijkt mij een prima dier.

Aceasta miscare de solidaritate a permis strangerea unei sume de aproape 50.000 de euro, suficient de mare pentru a cumpara animalul de la proprietarul ei si pentru a-i permite sa isi continue viata intr-un refugiu pentru bovine, a anuntat cotidianul olandez AD.

Insa animalul trebuie sa fie mai intai capturat.

"Nu pot sa ma apropii de ea si sa o impusc cu un tranchilizant pentru a o adormi. Este foarte stresata si tematoare, ar putea sa se sperie si sa traverseze autostrada", a prevenit acelasi medic veterinar, care a salvat deja alte doua vaci aflate intr-o situatie asemanatoare, in aceeasi regiune.

"Trebuie sa o lasam in pace, sa asteptam venirea unor zile insorite si sa scoatem cirezile pe campie. Atunci, ea se va apropia din proprie initiativa de semenii ei", a continat Edo Hamersma.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere