VIDEO Priviți, dar nu este Star Wars! Ucrainenii au inventat pușca anti-drone care nu trage cu gloanțe!

VIDEO Priviți, dar nu este Star Wars! Ucrainenii au inventat pușca anti-drone care nu trage cu gloanțe!

Invadarea Ucrainei de către Rusia se poate spune că are și o latură pozitivă. I-a motivat pe specialiști să dezvolte noi tehnologii. Ucraineii au pus la punct o pușcă electronică, care seamănă cu armele din seria „Războiul Stelelor”, capabilă să doboare dronele cu unde radio.

Războiul din Ucraina a demonstrat utilitatea și forța dronelor, a vehiculelor zburătoare fără pilot, în conflictele armate moderne. Cele armate pot distruge tancuri sau alte ținte, iar cele de supraveghere ajută la identificarea forțelor inamicului și țintirea acestora de către artilerie, de exemplu.

Pentru a neutraliza dronele rusești pe câmpul de luptă, unde soldații nu sunt acoperiți de baterii anti-aeriene, specialiștii ucraineni de la Kvertus Technology au inventat o pușcă anti-drone, informează technology.org .

De dimensiunile unei arme de asalt obișnuite, pușca ucraineană anti-drone nu trage cu gloanțe, ci cu unde radio puternice, care bruiază sistemele de ghidare și comunicații ale UAV-ului, făcând-o practic incontrolabilă de la distanță. Ne mai știind unde și cum să meargă, drona lovită intră în „Safe mode” și aterizează automat.

Armata ucraineană dispune, deocamdată, de 80 de astfel de puști anti-drone, iar eficiența lor va fi demonstrată pe câmpul de luptă.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”