VIDEO Priviți, dar nu este Star Wars! Ucrainenii au inventat pușca anti-drone care nu trage cu gloanțe!

VIDEO Priviți, dar nu este Star Wars! Ucrainenii au inventat pușca anti-drone care nu trage cu gloanțe!

Invadarea Ucrainei de către Rusia se poate spune că are și o latură pozitivă. I-a motivat pe specialiști să dezvolte noi tehnologii. Ucraineii au pus la punct o pușcă electronică, care seamănă cu armele din seria „Războiul Stelelor”, capabilă să doboare dronele cu unde radio.

Războiul din Ucraina a demonstrat utilitatea și forța dronelor, a vehiculelor zburătoare fără pilot, în conflictele armate moderne. Cele armate pot distruge tancuri sau alte ținte, iar cele de supraveghere ajută la identificarea forțelor inamicului și țintirea acestora de către artilerie, de exemplu.

Pentru a neutraliza dronele rusești pe câmpul de luptă, unde soldații nu sunt acoperiți de baterii anti-aeriene, specialiștii ucraineni de la Kvertus Technology au inventat o pușcă anti-drone, informează technology.org .

De dimensiunile unei arme de asalt obișnuite, pușca ucraineană anti-drone nu trage cu gloanțe, ci cu unde radio puternice, care bruiază sistemele de ghidare și comunicații ale UAV-ului, făcând-o practic incontrolabilă de la distanță. Ne mai știind unde și cum să meargă, drona lovită intră în „Safe mode” și aterizează automat.

Armata ucraineană dispune, deocamdată, de 80 de astfel de puști anti-drone, iar eficiența lor va fi demonstrată pe câmpul de luptă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

4 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești

5 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!