VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

Forţele Armate Ucrainene au publicat primul material video care prezintă utilizarea în luptă a sistemelor de rachete M142 HIMARS, a căror livrare a fost anunțat oficial abia ieri, 23 iunie.

După cum se poate observa în materialul video, militarii ucraineni au înregistrat momentul în care două sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) HIMARS trag fiecare o salva completă de câte șase rachete fiecare.

Sistemul american de rachete HIMARS este mult mai precis decât sistemele sovietice de rachete cu lansare multiplă Grad și Uragan.Acest lucru se precizează în descrierea unui al material video publicat de Forțele Terestre Ucrainene.

Ieri, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a confirmat că lansatoarele multiple de rachete HIMARS oferite de Statele Unite armatei ucrainene au sosit în Ucraina.

,,Îi mulţumesc colegului meu american şi prieten, secretarul apărării Lloyd Austin, pentru aceste instrumente puternice! Vara va fi fierbinte pentru ocupanţii ruşi. Şi ultima pentru unii dintre ei'', a scris pe Twitter ministrul ucrainean al Apărării.

La 1 iunie, Statele Unite au aprobat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, care includea sisteme de artilerie HIMARS și muniție pentru acestea. Ucraina va primi aceste arme ca parte a unui pachet de ajutor militar în valoare de 700 de milioane de dolari.

Tot în cursul zilei de ieri, Statele Unite au confirmat oficial furnizarea către Ucraina a altor patru sisteme HIMARS, ca parte a unui ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari.

Ucraina a primit sisteme HIMARS, dar nu versiunea cu rază lungă de acţiune

Momentan, Statele Unite nu vor trimite Ucrainei sisteme de rachete cu raza lungă de acţiune, deoarece nu vrea ca armata ucraineană să poată trage asupra unor ținte de pe teritoriul Rusiei.

Un sistem HIMARS poate fi echipat cu două tipuri de stații de lansare a rachetelor: una capabilă să lanseze șase rachete ghidate de 227 mm în același timp, iar cealaltă o singură rachetă tactică ATACMS cu rază de acțiune de 300 km.

O unitate de lansare MLRS cuprinde un lansator M142 HIMARS șase rachete MGM-140 ATACMS. Astfel, sistemele trimise armatei ucrainene ar avea o rază de acţiune de aproximativ 80 de kilometri

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”