VIDEO „A fost lăsat să moară în stradă”/Cum a fost asasinat Tinel Timu, controversatul milionar român din Canada

VIDEO „A fost lăsat să moară în stradă”/Cum a fost asasinat Tinel Timu, controversatul milionar român din Canada

Milionarul Tinel Timu, membru marcant al comunității românești din Montreal, dar și un controversat om de afaceri, a fost împușcat mortal, relatează stirileprotv.ro .

Martoră: „Am auzit șase focuri de armă. Am auzit o femeie țipând, iar apoi am fugit acasă pentru că eram speriată”.

Asasinul a tras în plin în Timu, așa că echipelor de salvare chemate în ajutor le-a fost imposibil să îl țină în viață.

Matt Grillo, CTV News: „Poliția Laval a primit dimineață devreme un apel telefonic, anunța că un bărbat de 61 de ani a suferit răni prin împușcare cu o armă, pe strada Havre, în cartierul Chomedey, aici în Laval”.

Numele lui Tinel Timu, legat de acuzații de corupție

Maya Johnson, CTV News: „Omul de afaceri în vârstă de 61 de ani a fost lăsat să moară în stradă”.

Autoritățile au confirmat deja că acest caz are legături cu Crima Organizată. De altfel, de numele românului stabilit de ani buni în Canada au fost legate și acuzații de corupție. Asta chiar dacă, în 2018, Tinel Timu a fost unul dintre cei zece cetățeni medaliați de Parlamentul din Quebec.

Întreaga presă canadiană vorbește despre două momente controversate din viața omului de afaceri de origine română. Pe de o parte despre faptul că anul trecut, în septembrie, a fost arestat alături de una dintre angajatele sale, de Unitatea Permanentă Anticorupție. Tinel Timu a fost acuzat că ar fi încercat să corupă angajați ai administrației din montreal pentru a obține avantaje necuvenite.

Pe de altă parte, acum aproape zece ani, românul a fost exclus dintr-o ședință de consiliu municipal dintr-o suburbie din afara Quebecului pentru că și-ar fi promovat prea vehement un proiect imobiliar, într-o veche fabrică de cărămidă dezafectată.

Potrivit unor documente judiciare, Tinel Timu controla mai multe companii active în domeniul imobiliar. În 2019, în instanță, el a afirmat că are 700 de unități rezidențiale în zona Montreal. Moartea brutală a unuia dintre cei mai bogați români stabiliți în Canada a șocat întreaga comunitate însă părerile sunt împărțite.

Vecin: „Mă trata ca pe unul de-ai lui, așa că îl respect. Ce face sau ce a făcut, nu știu”.

Deocamdată, autoritățile canadiene nu au un suspect în acest caz pe care îl monitorizează și consulatorul general al României de la Montreal.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Florin Călinescu și viața la țară: „Am o gospodărie cu multe animale, dar iedul l-am dat că se ținea de rele“

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep