VIDEO Accident rar pe Bosfor: Un vapor de 225 de metri a intrat într-o vilă istorică din Istanbul

O navă de marfă lungă de 225 de metri care traversa strâmtoarea Bosfor din Istanbul a deviat de la curs sâmbătă și s-a ciocnit de o vilă din lemn otomană de la malul mării, provocând întreruperea traficului maritim, a informat mass-media din Turcia, citată de Profit.ro.

Vitaspirit, care naviga sub pavilion maltez, a devenit de necontrolat din cauza unei probleme tehnice, potrivit agenției de știri Deniz Haber, specializată în domeniul afacerilor maritime, care a evocat o blocare a cârmei, arată Agerpres. Accidentul nu a cauzat victime. Dar cargobotul a lovit una dintre numeroasele vile construite de demnitari otomani în secolul al XIX-lea pe Bosfor, cunoscute sub numele de "yali" în turcă. Yali Hekimbasi Salih Efendi, o clădire din lemn vopsit în roșu, cu trei etaje, deosebit de bine conservată, a fost străpunsă și s-a prăbușit în mare parte, a constatat un jurnalist de la AFP.

Acum nelocuită, clădirea era închiriată pentru ceremonii de nuntă sau concerte, potrivit site-ului ce îi era dedicat. Deși uneori au loc accidente în strâmtoarea Bosfor, care leagă Marea Marmara și Marea Neagră, este rar să vezi o navă ciocnindu-se de case.

În 2017, peste 42.000 de nave comerciale, militare și de agrement au trecut prin Bosfor, una dintre cele mai aglomerate strâmtori din lume. În decembrie 1960, un petrolier petrolier iugoslav și o navă grecească s-au ciocnit, provocând un incendiu care a durat câteva săptămâni.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?