VIDEO Accident rar pe Bosfor: Un vapor de 225 de metri a intrat într-o vilă istorică din Istanbul

VIDEO Accident rar pe Bosfor: Un vapor de 225 de metri a intrat într-o vilă istorică din Istanbul

O navă de marfă lungă de 225 de metri care traversa strâmtoarea Bosfor din Istanbul a deviat de la curs sâmbătă și s-a ciocnit de o vilă din lemn otomană de la malul mării, provocând întreruperea traficului maritim, a informat mass-media din Turcia, citată de Profit.ro.

Vitaspirit, care naviga sub pavilion maltez, a devenit de necontrolat din cauza unei probleme tehnice, potrivit agenției de știri Deniz Haber, specializată în domeniul afacerilor maritime, care a evocat o blocare a cârmei, arată Agerpres. Accidentul nu a cauzat victime. Dar cargobotul a lovit una dintre numeroasele vile construite de demnitari otomani în secolul al XIX-lea pe Bosfor, cunoscute sub numele de "yali" în turcă. Yali Hekimbasi Salih Efendi, o clădire din lemn vopsit în roșu, cu trei etaje, deosebit de bine conservată, a fost străpunsă și s-a prăbușit în mare parte, a constatat un jurnalist de la AFP.

Acum nelocuită, clădirea era închiriată pentru ceremonii de nuntă sau concerte, potrivit site-ului ce îi era dedicat. Deși uneori au loc accidente în strâmtoarea Bosfor, care leagă Marea Marmara și Marea Neagră, este rar să vezi o navă ciocnindu-se de case.

În 2017, peste 42.000 de nave comerciale, militare și de agrement au trecut prin Bosfor, una dintre cele mai aglomerate strâmtori din lume. În decembrie 1960, un petrolier petrolier iugoslav și o navă grecească s-au ciocnit, provocând un incendiu care a durat câteva săptămâni.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

3 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre