VIDEO Acest inconștient ar trebui arestat! IPS Teodosie și un sobor de preoți, fără mască la slujba de vineri, în biserică!/ Constanța raportează cea mai mare rată de infectare din țară!

VIDEO Acest inconștient ar trebui arestat! IPS Teodosie și un sobor de preoți, fără mască la slujba de vineri, în biserică!/ Constanța raportează cea mai mare rată de infectare din țară!

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost surprins fără mască, vineri, în timp ce oficia o slujbă de înmormântare într-o biserică din județul Constanța.

Alături de arhiepiscop se afla și un sobor de preoți, iar niciunul dintre aceștia nu poartă masca sanitară.

În interiorul lăcașului de cult se aflau peste 50 de persoane, iar în exterior alte aproximativ o sută.

Polițiștii au ajuns la fața locului și au anunțat că după ceremonie vor da amenzi.

----

Cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus a fost raportată vineri în județul Constanța - 7,54, urmat de Sibiu - 7,49, Cluj - 6,89, Brașov - 6,79 și municipiul București - 6,63, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare strategică.
 
Singurul județ unde incidența cazurilor de coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este sub pragul de 1,5 este Gorj.

În topul județelor cu cele mai mici rate de infectare, mai sunt Hargita - 1,59, Vrancea - 1,61, Olt- 1,72 și Neamț - 2,1.

 
 ----
Arhiepiscopul Tomisului se află în mijlocul unui scandal legat de organziarea pelerinajului de Sfântul Andrei, în 30 noiembrie. După ce instanța i-a respins o cerere în acest sens, ÎPS Teodosie face presiune către autoritățile statului pentru a fi organizat pelerinajul cu participarea credincioșilor din toată țara.

Înaltul ierarh i-a transmis miercuri seară o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care susţine că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 generează "abuzuri" împotriva clerului şi credincioşilor, deoarece aceştia sunt împiedicaţi să desfăşoare datinile bisericeşti.

Teodosie a atras atenţia că ar putea apărea o situaţie conflictuală în contextul împiedicării credincioşilor din toată ţara să ia parte la tradiţionalul pelerinaj de la mânăstirea şi peştera din satul constănţean Ion Corvin. Premierul l-a îndemnat joi pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, să susţină respectarea regulilor, deoarece acestea sunt impuse pentru a proteja sănătatea. 

Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română a cerut Guvernului să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, "într-un mod excepțional, cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemia de coronavirus. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire