VIDEO Acest tanchist rus s-a sinucis? Era evident că va călca o mină și tot a trecut...

VIDEO Acest tanchist rus s-a sinucis? Era evident că va călca o mină și tot a trecut...

O nouă înregistrare video greu de înțeles arată cum militarii ruși trec cu vehiculul blindat peste o mină deși alte două blindate abandonate par să indice pericolul iminent.

Blindatul rusesc trece peste o mina, parand sa ignore complet pericolulFoto: Captura video

Înregistrarea arată cum vehiculul de luptă al infanteriei de tip BMP trece peste mină în timp ce încearcă să treacă în trombă printre cele două blindate scoase din acțiune. Soldații ruși aflați pe vehiculul blindat sar rapid de pe acesta după explozie, doi căzând imediat după la pământ deși nu este clar dacă au fost răniți sau au încercat să se adăpostească.

Analistul militar Rob Lee afirmă că înregistrarea oferă un indiciu bun privind motivul pentru care rușii stau deasupra vehiculelor lor blindate, o referință la numeroasele înregistrări video apărute pe platformele social media care arată cum militari ucraineni lovesc blindate rusești cu soldați transportați deasupra lor.

Noua înregistrare video este foarte asemănătoare cu una apărută în luna iulie, aceasta arătând cum un tanc rusesc încearcă să treacă printre nu mai puțin de alte 4 tancuri abandonate și lovește o mină, explodând puternic.

O posibilitate ar fi că vehiculul blindat din înregistrarea apărută acum pe rețelele de socializare încearcă să scape de artileria ucraineană, la fel ca în cazul unei alteia distribuite recent ce arată cum un tanc rusesc cade într-un curs de apă în timp ce rulează la mare viteză.

Problemele rușilor cu blindatele din dotarea forțelor armate

Forțele armate ucrainene estimau în bilanțul publicat marți dimineața că de la declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie au distrus 4.152 de blindate rusești și 1.880 de tancuri. Aceste cifre trebuie privite însă cu o notă de circumspecție întrucât nu pot fi verificate independent.

Însă chiar directorul Centrului de Analiză pentru Strategii de la Moscova, un think tank militar apropiat de Ministerul rus al Apărării, explica într-un interviu acordat recent că militarii ruși nu au, pe lângă alte vehicule de luptă importante, nici blindate moderne.

Ruslan Puhov a comparat situația din Ucraina cu luptele cu gladiatori în care „unul luptă cu o sabie scurtă și un scut iar al doilea cu un trident și o plasă”: forțele armate ucrainene sunt alcătuite în mare parte din infanterie și artilerie în timp ce cele ruse folosesc vehicule blindate „care nu sunt echipate cu protecție modernă, cu adevărat eficace”.

„Relativ vorbind, ucrainenii sunt în defensivă, ei au numeroși infanteriști și piese de artilerie. Noi trebuie să rupem linia frontului cu un număr insuficient de soldați care folosesc tancuri și vehicule blindate vulnerabile. În prezent, partea rusă încearcă să rezolve această problemă în Donbas folosind cantități mari de artilerie, dar, după cum puteți vedea, lucrurile avansează foarte lent”, a afirmat el.

Puhov a criticat inclusiv blindatele aflate în dotarea trupelor aeropurtate de elită, afirmând că „vehiculele lor blindate de luptă din aluminiu sunt în general ușor de lovit și ei (parașutiștii ruși) au mai puține alte arme la dispoziție decât infanteria motorizată”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro