VIDEO Acesta este pasul doi? Priviți ce se întâmplă în Thailanda și Nigeria

VIDEO Acesta este pasul doi? Priviți ce se întâmplă în Thailanda și Nigeria

Acesta este pasul doi? Priviți ce se întâmplă în Thailanda și Nigeria

Thailanda: Milioane de șomeri și cozi uriașe pentru mâncare și ajutor social

Pandemia de coronavirus a costat deja slujbele a milioane de muncitori din Thailanda, iar de compensațiile financiare slabe promise de guvern nu va beneficia toată lumea. Cozile pentru mâncare au crescut miercuri la Bangkok, potrivit AFP.

„Guvernul nu mi-a acordat niciun ajutor”, a spus Chare Kunwong, maseur pentru turiștii chinezi în urmă cu câteva luni. „Dacă aștept, voi fi mort”, spune bărbatul de patruzeci de ani, care stă răbdător la coadă alături de sute de oameni sub un soare arzător pentru a primi un mic pachet care conține lapte, orez și tăiței.

Aproximativ 27 de milioane de oameni și-au pierdut locul de muncă în sectoarele turismului, divertismentului, alimentației și serviciilor din cauza pandemiei.

Aceștia s-au înscris pentru a primi un ajutor lunar de 5.000 baht (140 de euro), dar doar jumătate din dosarele depuse sunt eligibile, după criteriile guvernamentale. Mai mult, autoritățile nu au definit clar durata pentru care va fi plătită această compensație, crescând incertitudinile.


 
Imagini impresionante cu oameni înfometați care aleargă după un camion cu alimente: „Prefer să mor de coronavirus decât de foame”
 
Carantina generalizată instituită în Nigeria face viața foarte dificilă pentru cei mai săraci cetățeni ai acestei țări. Țara africană se confruntă, pe lângă pandemia de coronavirus, și cu o criză alimentară, relatează  CNN .

Imagini cu tineri înfometați care aleargă după un camion care transportă alimente au fost surprinse pe o stradă din capitala Nigeriei. Distanțarea socială este inexistentă, acești oameni încercând cu disperare să obțină un săculeț cu alimente.

Acestea sunt semnele disperării și foametei pe care o simt oamenii, în condițiile în care țara africană se luptă cu pandemia.

„Oamenii sunt înfometați. Dacă locul meu de muncă îmi va permite să merg afară, voi merge. Chiar dacă văd armata pe străzi, nu îmi pasă. Nu îmi pasă dacă armata mă ucide. Prefer să mor de coronavirus decât să mor de foame”, spune unul dintre cetățenii nigerieni surprinși în imagini.






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”