VIDEO Afganistan: Mii de afgani disperaţi, blocaţi între talibani şi forţele americane pe aeroportul din Kabul

VIDEO Afganistan: Mii de afgani disperaţi, blocaţi între talibani şi forţele americane pe aeroportul din Kabul

Mii de afgani sunt blocaţi joi pe aeroportul internaţional din Kabul între punctele de control ale talibanilor şi un ţarc de sârmă ghimpată ridicat de armata americană, încercând cu disperare să se urce în orice avion care decolează, pentru a fugi de regimul fundamentalist ce se reinstalează în ţară, relatează AFP din capitala afgană.

Şi mai numeroşi sunt afganii care asediază ambasade străine la Kabul, pradă zvonurilor despre acordarea de vize sau măcar de permise pentru a ajunge la aeroport.

Pe reţelele sociale circulă informaţii neconfirmate despre mai multe persoane ucise pe aeroport, în timp ce, de fiecare parte a unei zone de facto interzise, forţe americane şi talibani se străduiesc să ţină sub control mulţimile.

'Ieri (marţi) am fost la aeroport cu copiii şi familia mea. Talibanii şi americanii trăgeau asupra oamenilor, dar, cu toate acestea, oamenii continuau să înainteze pentru că ştiau că în afară îi aştepta o situaţie mai rea ca moartea', a povestit miercuri pentru France Presse un bărbat care a lucrat până recent pentru un ONG străin.

Scene de haos se desfăşoară la aeroport de când talibanii au intrat duminică în Kabul fără lupte, după o ofensivă-fulger.

Imagini dramatice au arătat oameni încercând cu orice preţ să se urce într-un avion care decola, unii ajungând să se caţere pe un aparat militar american Hercules care rula pe pistă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …