VIDEO Afganistan: Mii de afgani disperaţi, blocaţi între talibani şi forţele americane pe aeroportul din Kabul

VIDEO Afganistan: Mii de afgani disperaţi, blocaţi între talibani şi forţele americane pe aeroportul din Kabul

Mii de afgani sunt blocaţi joi pe aeroportul internaţional din Kabul între punctele de control ale talibanilor şi un ţarc de sârmă ghimpată ridicat de armata americană, încercând cu disperare să se urce în orice avion care decolează, pentru a fugi de regimul fundamentalist ce se reinstalează în ţară, relatează AFP din capitala afgană.

Şi mai numeroşi sunt afganii care asediază ambasade străine la Kabul, pradă zvonurilor despre acordarea de vize sau măcar de permise pentru a ajunge la aeroport.

Pe reţelele sociale circulă informaţii neconfirmate despre mai multe persoane ucise pe aeroport, în timp ce, de fiecare parte a unei zone de facto interzise, forţe americane şi talibani se străduiesc să ţină sub control mulţimile.

'Ieri (marţi) am fost la aeroport cu copiii şi familia mea. Talibanii şi americanii trăgeau asupra oamenilor, dar, cu toate acestea, oamenii continuau să înainteze pentru că ştiau că în afară îi aştepta o situaţie mai rea ca moartea', a povestit miercuri pentru France Presse un bărbat care a lucrat până recent pentru un ONG străin.

Scene de haos se desfăşoară la aeroport de când talibanii au intrat duminică în Kabul fără lupte, după o ofensivă-fulger.

Imagini dramatice au arătat oameni încercând cu orice preţ să se urce într-un avion care decola, unii ajungând să se caţere pe un aparat militar american Hercules care rula pe pistă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”