VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF

VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF

Cel mai aşteptat eveniment al anului pentru industria aviatică americană a avut loc în sfârşit. U.S. Air Force şi compania Northrop Grumman au prezentat împreună primul bombardier de generația a VI-a "B-21 Raider". Evenimentul este considerat unul istoric, deoarece este pentru prima dată când Forțele Aeriene ale SUA prezintă un nou bombardier, de la debutul B-2 Spirit în noiembrie 1988. Plus că, B-21 Raider este primul avion de generaţia a VI-a care urmează să fie produs în serie.

Compania americană Northrop Grumman a tras, în sfârșit, cortina de pe primul avion B-21 Raider, dezvăluind lumii cel mai nou bombardier stealth al U.S. Air Force în timpul unei ceremonii de prezentare.

Compania americană Northrop Grumman a tras, în sfârșit, cortina de pe primul avion B-21 Raider, dezvăluind lumii cel mai nou bombardier stealth al U.S. Air Force în timpul unei ceremonii de prezentare.

Evenimentul a avut loc la uzina companiei Northrop Grumman din Palmdale, California, unde se află în producție primele bombardiere B-21 Raider.

După un scurt discurs de deschidere al directorului general al Northrop, Kathy Warden, care a declarat că avionul "va fi coloana vertebrală a U.S. Air Force" primul bombardiere B-21 Raider a fost prezentat publicului.

"Acesta nu este doar un alt avion", a declarat secretarul american al apărării Lloyd Austin. "Este întruchiparea determinării Americii de a apăra republica pe care o iubim cu toții".

Chiar dacă la exterior B-21 Raider semăna cu celebrul bombardier american B-2, odată ce intri înăuntru, asemănările se opresc, a declarat Kathy Warden, director executiv al Northrop Grumman.

"Modul în care funcționează este extrem de avansat în comparație cu B-2, deoarece tehnologia a evoluat atât de mult în ceea ce privește capacitatea de calcul pe care o putem încorpora acum în software-ul lui B-21", a spus Warden.

Lloyd Austin a ţinut să precizeze că B-21 Raider este un bombardier stealth greu de detectat. "Chiar și cele mai sofisticate sisteme de apărare aeriană se vor strădui să detecteze un B-21 pe cer", a spus Austin.

"Este incredibil de puțin observabil. Îl veți auzi, dar chiar nu îl veți vedea", a spus Warden.

Este pentru prima dată când Forțele Aeriene ale SUA prezintă un nou bombardier, de la debutul B-2 Spirit în noiembrie 1988 la Air Force Plant 42 din Palmdale, California. Primul zbor al B-2 a avut loc în iulie 1989.

Noul bombardier, fabricat de Northrop Grumman, a fost până acum prezentat doar în imagini grafice. Primul său zbor este așteptat să aibă loc în anul 2023, la câteva luni după lansare.

În prezent, există șase bombardiere B-21 care se afla în diferite stadii de asamblate la uzina Northrop Grumman din Palmdale, a precizat compania în comunicat.

Compania Northrop Grumman a declarat în luna mai că primul B-21 a încheiat o primă serie de teste la sol. Această fază a inclus teste de calibrare a încărcăturilor, menite să verifice integritatea structurală a bombardierului

Înainte de primul zbor al B-21, Northrop Grumman va efectua teste ale motoarelor și teste de rulare pe pistă la viteză mică și mare. Forțele Aeriene ale SUA au sperat inițial, încă din 2019, că primul zbor al primului B-21 va avea loc în decembrie 2021, dar acest termen a tot fost modificat.

B-21 este un bombardier cu rază lungă de acțiune, cu caracteristici stealth avansate, care va fi proiectat pentru a distruge ținte importante aflate la mare distanţă. Acesta va înlocui treptat bombardierele B-1 și B-2, devenind coloana vertebrală a flotei de bombardiere a U.S. Air Force. Cu toate acestea, deocamdată, nu va fi un succesor al bombardierelor B-52, care, deși sunt mult mai vechi decât B-1 și B-2, vor rămâne în serviciul USAF alături de B-21 pentru încă câteva decenii.

Forțele Aeriene ale SUA au solicitat 5 miliarde de dolari pentru B-21 în anul fiscal 2023, inclusiv 1,7 miliarde de dolari pentru finanțarea achizițiilor, deși nu au dezvălui câte bombardiere vor fi cumpărate. După unele informaţii apărute în ultimii doi ani, Forțele Aeriene ale SUA ar intenționa să cumpere cel puțin 100 de bombardiere B-21. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...