VIDEO Angela Merkel cere germanilor disciplină în combaterea epidemiei: „Este cea mai mare provocare de la Al Doilea Război Mondial încoace”

VIDEO Angela Merkel cere germanilor disciplină în combaterea epidemiei: „Este cea mai mare provocare de la Al Doilea Război Mondial încoace”

Cancelarul Angela Merkel s-a adresat germanilor într-un mesaj televizat în care le-a cerut să respecte cu strictețe recomandările autorităților privind combaterea coronavirusului avertizându-i că epidemia este cea mai mare provocare de la Al Doilea Război Mondial încoace, scrie  tagesschau.de .

”Este foarte serioasă, luați-o și voi în serios”, le-a spus Angela Merkel  germanilor. Ea le-a cerut să evite sau să reducă toate acțiunile care îi pot pune în pericol pe alții. ”Din respect trebuie să păstrăm distanța între noi”, a spus cancelarul.

Angela Merkel a spus că acum scopul acțiunilor este să încetinească răspândirea virusului, ca aceasta să se întindă pe mai multe luni și astfel să se obțină timp. ”Depinde de cât de disciplinat sunt respectate și implementate regulile. Fără excepție, depinde de fiecare, deci de noi toți”, a spus șefa guvernului de la Berlin.

Ea a dat asigurări companiilor germane că guvernul va lua măsuri de atenuare a impactului economic al crizei și, mai ales, pentru a salva locurile de muncă.

De asemenea, Merkel a dat asigurări populației că aprovizionarea cu hrană nu va avea de suferit și i-a îndemnat pe germani să nu cumpere mai mult decât au nevoie. ”Stocarea are rostul ei, dintodeauna l-a avut, dar cu moderație”, a mai spus cancelarul german.

Foto: captură video/ Tagesschau.de



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...