VIDEO Aproximativ 1.200 de voluntari participă la Maratonul vaccinării anti-COVID de la Bucureşti

VIDEO Aproximativ 1.200 de voluntari participă la Maratonul vaccinării anti-COVID de la Bucureşti

Aproximativ 1.200 de voluntari vor participa la Maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 7 - 10 mai, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, a anunţat, miercuri, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Viorel Jinga.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.

 


"Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii - la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete de vaccinare. În total, 50 de fluxuri de vaccinare, operate de circa 1.200 de voluntari. Sunt voluntari, nu sunt plătiţi. (...) Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP", a explicat Jinga.

Potrivit rectorului UMF, acţiunea va începe pe 7 mai, la ora 16,00, şi se va termina pe 10 mai, la ora 8,00, însă dacă mai sunt persoane la rând care doresc să se vaccineze vor fi şi acestea imunizate.

"Desigur, dacă va mai fi coadă, sperăm să fie aşa, în cursul dimineţii de luni, vom continua până vom finaliza pe toţi cei care au venit să se vaccineze. Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima - activitatea efectivă de vaccinare, dar, în acelaşi timp, vom face şi activitate de a creşte gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populaţia să se vaccineze, vaccinarea fiind soluţia optimă pentru a depăşi această situaţie epidemiologică în care ne aflăm", a spus Viorel Jinga.

El a adăugat că va fi se va organiza un studio video de la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar speakeri vor fi medici cu experienţă din diferite domenii care vor susţine "latura informaţională a proiectului". De asemenea, vor fi şi momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete.

"Primăria ne-a ajutat şi cu autobuzele care vin spre cele două locaţii, să vină cu o frecvenţă mai mare şi să circule şi noaptea", a indicat rectorul UMF "Carol Davila". AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe