VIDEO Arafat: Testele de salivă au venit cu instrucţiuni; şcolile trebuie să le multiplice

VIDEO Arafat: Testele de salivă au venit cu instrucţiuni; şcolile trebuie să le multiplice

Secretarul de stat în MAE Raed Arafat a declarat, sâmbătă, că testele de salivă destinate unităţilor şcolare conţin un pliant cu instrucţiuni de folosire.



"Este una cu un set de instrucţiuni care se multiplică acolo. Nu trebuie decât la nivelul şcolii să multiplice instrucţiunea dată ca să fie dată la fiecare persoană care va administra testul. Instrucţiunile pentru test au ajuns. Rugămintea noastră pentru toţi este să lucrăm împreună. Să le folosim pentru screening şi pentru a vedea dacă cineva poate fi pozitiv pentru că trebuie să confirmăm după asta. (...) Nu e o mare problemă să iei componentele şi să le pui separat pentru fiecare persoană care va fi testată", a spus Arafat la Palatul Victoria.

Întrebat dacă rezultatul acestor teste ar putea fi afectat în contextul în care nu vin într-un kit complet, el a răspuns: "Nu ar trebui să aibă efect. Toate testele antigen aşa s-au folosit".

"Aceste teste, şi când am adus testele antigen rapide, ele vin în cutii 25, dar cele 25 sunt beţişoarele, containerul de soluţie, locul unde faci amestecul şi caseta ca să vezi testul. Nu vin câte un test cu toate asamblate, vin separat şi când facem testele luăm o bucată din fiecare le punem şi testăm. Dacă noi facem o solicitare în achiziţii, dacă la caietul de sarcini scria la ONAC în achiziţii că vrem ca testele să fie asamblate individual: unu, era riscul să nu găsim cine să o facă testele de salivă şi să vină cu o ofertă, mai ales la cantităţile pe care le vrem, doi, însemna că poate livrarea poate să fie mult mai târziu pentru că trebuia să schimbe modul de livrare şi să stea cineva să le asambleze şi să le livreze. Pentru asta s-au luat. Nu văd o problemă în a lua o componentă din cele patru sau trei componente care sunt şi să le punem într-un loc. Aşa se livrează ele şi aşa s-au livrat şi testele antigen rapide şi aşa s-au livrat testele rapide, în general, fie în cutii mici, fie în cutii mai mari cu cele patru componente care nu sunt combinate într-un container separat", a adăugat Arafat. AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale