VIDEO Așa a fost la Costinești/Filmul necenzurat al întregului scandal, de la bătaia pe faleză până la punerea sub control judiciar a bătăușilor

VIDEO Așa a fost la Costinești/Filmul necenzurat al întregului scandal, de la bătaia pe faleză până la punerea sub control judiciar a bătăușilor

Bătaia de la Costinești a devenit virală, în diferitele sale fragmente, pe rețelele de socializare și a adus un val de susținere pentru jandarmul care i-a imobilizat pe bătăușii de pe plajă, fost luptător în Legiunea Străină. Acum, Sindicatul Polițiștilor-Sidepol a adunat diferitele filmări ale incidentului și a realizat întregul film al scandalului.

Lângă un clip lung de peste 5 minute, Sindicatul polițiștilor a scris că „normalitatea și respectarea legii în #România, au devenit o opțiune” și descrie fiecare moment al scandalului surprins pe camere, începând cu bătaia de pe faleza, continuând cu agresarea forțelor de ordine pe plajă, urmând imobilizarea agresorilor de către polițiști și jandarmi, apoi reținerea pt 24 ore de către Poliție și finalizând cu punerea sub control judiciar de către Parchet.

Bărbații sunt cercetați în două dosare: unul pentru loviri și alte violențe, dar și pentru tulburarea liniștii publice, iar al doilea pentru ultraj.

Cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore, iar la ieșirea din arestul poliției au fost deranjați că sunt filmați și au început să vorbească urât și să facă semne obscene.

Potrivit Focus Press, cei patru se numesc Raul Nicușor Grigoraș, Liviu Sebastian Grigoraș, Andrei Fichiduță și Mihai Cătălin Ujică, toți din Brașov.

Doi dintre bătăuși, violenți în trecut

Presa locală relatează că unii din bărbați sunt cunoscuți cu antecedente penale, inclusiv în Germania.

Potrivit Euronews, doi dintre ei ar fi fost condamnați sau cercetați în trecut pentru fapte violente.

Rudele bărbaților au declarat presei că bărbații au fost luați la bătaie din senin de către forțele de ordine.

Camerele de supraveghere au surprins momentul dinaintea încăierării cu jandarmii și polițiștii, atunci când bătăușii s-au luat inițial de o persoană fără adăpost, apoi de un tânăr care i-a sărit în apărare.

Persoanele care erau în apropiere au solicitat sprijinul poliției sunând la 112.

De asemenea, după încăierarea care s-a lăsat cu încătușări pe plaja din Costinești a fost deschisă o anchetă privind intervenţia jandarmilor.

„Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța va examina atent imaginile pentru a evalua modul în care s-a acționat și va lua măsuri de verificare a tuturor aspectelor legate de modul de intervenție”, a precizat instituția într-un comunicat.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?