VIDEO Așa arată limuzina „tactică” folosită de unitatea specială „Kraken” a ucrainenilor

VIDEO Așa arată limuzina „tactică” folosită de unitatea specială „Kraken” a ucrainenilor

O nouă înregistrare video distribuită de soldații ucraineni pe rețelele de socializare prezintă limuzina „tactică” folosită de voluntării unității „Kraken”, o unitate specială a ministerului Apărării de la Kiev formată de veterani ai Batalionului Azov.

Limuzina „tactica” este folosita de militarii unitatii „Kraken”Foto: Captura video

După cum notează și administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker, limuzina are o utilitate limitată pe câmpul de luptă, dar cu siguranță atrage privirile.

Unitatea Kraken a fost formată de militari cu experiență ai Batalionului Azov chiar în ziua în care președintele Vladimir Putin a ordonat declanșarea „operațiunii militare speciale” în Ucraina.

The Washington Post relata într-un articol publicat în luna iunie că acest lucru îi face pe militarii Batalionului Azov, care au devenit cunoscuți în întreaga lume datorită apărării eroice de la uzina Azovstal din Mariupol, să îi privească pe „krakeni” ca pe un fel de frați mai mici ai lor.


La fel ca luptătorii Batalionului Azov, al cărui nume vine de la Marea Azov, numele unității formate pe 24 februarie are o temă maritimă, numele și însemnele acesteia făcând referire la miticul monstru marin din mitologia scandinavă.

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare la jumătatea lunii iunie arată cum „krakenii” deschid un foc devastator după ce i-au urmărit cu drona pe soldații ruși ce se ascundeau într-o casă.

Unitatea „Kraken”, moștenitoarea Batalionului Azov
Unitatea Kraken operează într-un fel de „zonă gri”, militarii acesteia răspunzând în fața ministerului ucrainean al Apărării fără a fi incluse nominal în rândul forțelor armate ale Kievului.

Se crede că unitatea este alcătuită din aproximativ 1.800 de soldați, unii dintre aceștia provenind din armata regulată, dar și din rândul luptătorilor paramilitari din Donbas. Unitatea acceptă voluntari cu vârsta între 25 și 60 de ani.

„Krakenii” au văzut acțiune în special în zona Harkov din care provine comandantul unității, Konstantin V. Nemicev, un lider politic și militar local.

O înregistrare video apărută pe platformele social media la începutul acestei luni arată de asemenea că Batalionul Azov, mărit la dimensiunea de regiment după încorporarea în forțele armate ruse, n-a dispărut cu totul după capitularea de la Mariupol, mai mulți militari ai săi fiind filmați în timp ce distrug vehicule blindate rusești cu sisteme antitanc Javelin.

De fapt, regimentul Azov a fost reformat încă din luna mai, la puțin timp după predarea ultimilor apărători ai Mariupolului.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria