VIDEO Așa arată litoralul românesc mai nou.../Ca de obicei în România, autoritățile se declară depășite...

Autoritățile locale nu fac față valurilor de alge de pe litoralul românesc. Utilajele Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL) strâng, în fiecare noapte, zeci de tone de alge de pe malurile plajelor, însă dimineața nisipul se ”înverzește” la loc, cu alte tone de alge aduse de mare, transmit reprezentanții instituției printr-un mesaj publicat sâmbătă dimineața, pe Facebook.

sursa foto: Facebook/ Bogdan Bola

Bogdan Bola, directorul ABADL, a publicat un set de fotografii și filmulețe din noaptea de vineri spre sâmbătă, când tractoarele instituției colectau algele de pe plajele din județul Constanța, și alte fotografii făcute câteva ore mai târziu, când marea a adus la mal alte alge:

sursa foto: Facebook/ Bogdan Bola
  • ”De la Costinești în jos spre stațiunile din sudul litoralului (Saturn și Olimp), o nouă maree verde ne-a lovit în doar câteva ore. Dacă aseară, oamenii noștri de la ABADL au acționat pe această zonă, ridicând zeci de tone de alge, astăzi ne confruntăm (iarăși) cu această imagine. Algele de un verde crud denotă faptul că doar ce au ieșit la mal, așa că în această seară colegii mei vor avea iarăși de furcă pe această zonă a țărmului mării. Chiar dacă este un fenomen perfect natural pentru Marea Neagră, realizăm disconfortul produs turiștilor și constănțenilor și vom face tot ce putem să rezolvăm problema”, este mesajul pe care l-a transmis Bogdan Bola, șeful ABADL, sâmbătă dimineață, pe Facebook.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!

5 Semne de panică la panarame! Cocina TV dezgroapă declarații pro-Firea și anti-Nicușor Dan făcute în 2016 de Mi…