VIDEO Ascultați și voi ce-a putut să spună nenorocita asta despre proteste și protestatari! Cât de cretini îi cred acești nemernici pe români?

VIDEO Ascultați și voi ce-a putut să spună nenorocita asta despre proteste și protestatari! Cât de cretini îi cred acești nemernici pe români?

Ascultați și voi ce-a putut să spună nenorocita asta despre proteste și protestatari! Cât de cretini îi cred acești nemernici pe români? Ecaterina Andronescu: Protestele  din țară strică imaginea României în afară și transmit în afară mesajul că România e instabilă și neguvernabilă.

Ecaterina Andronescu, senator PSD și vicepreședinte al partidului, a declarat la Digi24  că protestele de sâmbătă din București și din țară strică imaginea României în afară și acreditează ideea că România este o țară instabilă și neguvernabilă. Asta, după ce PSD, prin voință proprie, a ajuns la trei premieri într-un an de guvernare. Senatorul PSD a mai spus că își dorește o justiție independentă și nu vede „care ar fi articolele care afectează independența Justiției”.


Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Cum vedeți aceste proteste din această seară?

Ecaterina Andronescu: Nu sunt din categoria celor care ar aplauda sau ar susține, sau nu s-ar bate cu toate resursele de care dispune împotriva celor corupți. Avem instituții în statul acesta. Vom avea în continuare legi care nu îi vor împiedica pe cei din aceste instituții să îi ancheteze pe bază pe probe pe corupți.

Ce mă îngrijorează în aceste demonstrații nu e faptul că oamenii au ieșit în stradă. E dreptul lor de a protesta față de lucruile care îi nemulțumesc. Dacă aceste demonstrații generează instabilitatea țării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o țară neguvernabilă, atunci trebuie să își asume repsonsabilitatea toți cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă.

De ce fac această precizare? Pentru că pot să vă transmit mesajele care spun că unii primari, vă dau exemplu un mesaj primit de cineva din Roman, au plătit transportul celor care au ieșit în stradă. Dacă ies pentru că sunt nemultțumiți este dreptul lor constituțional și trebuie să îi respectăm.

Dacă cineva vrea să arate că România este o țară neguvernabilă, trebuie să își asume responsalibitatea.

Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Oamenii sunt nemulțumiți de modificarea legilor Justiției.

Ecaterina Andronescu, senator PSD: Codurile penale nu au fost modificate. În ce privește cele trei legi care au trecut prin Parlament, sunt departe de a fi intrat în vigoare. Sunt pe masa CCR și dacă Curtea va decide că anumite articole sunt neconstituționale, acele articole trebuie modificate urgent.

Îmi doresc o justiție independentă. Nu am văzut care ar fi articolele care afectează independența Justiției, pentru că eu cred că într-un stat de drept Justiția trebuie să fie independentă.

Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: De ce ies oamenii în stradă și spun că legile nu sunt bune?

Ecaterina Andronescu, senator PSD: Cred că cei care spun lucrul acesta trebuie să le citească. Să aibă răbdare ca CCR să își spună cuvântul.

Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Ce credeți că se va întâmpla cu aceste legi în urma protestelor de stradă?

Ecaterina Andronescu, senator PSD: Protestele din aceasta seară nu ar trebui să influențeze în niciun fel CCR, să nu fie o presiune asupra Curții. Vom respecta ce spune curtea.

Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Sunt totuși 60 de mii de oameni în București. Care credeți că vor fi impresiile în presa internațională?

Ecaterina Andronescu, senator PSD: Dacă aceste demonstrații acreditează ideea că România este instabilă, că e o țară neguvernabilă, toată lumea pierde. Cred că niciun român nu se poate bucura de o imagine nefericită care pleacă din țară spre în afară. Avem obligația să respectăm imaginea țării și să nu dăm senzația că suntem o țară neguvernabilă.

Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: De ce credeți că protestele din această seară dau această senzație în exterior?

Ecaterina Andronescu, senator PSD: Și dumnavoastră aveți dreptate și nici eu nu am spus altceva.

Nu este o imagine pozitivă la adresa României și de această imagine, dacă se transformă într-un mesaj de instabilitate, toată lumea are de pierdut.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...