VIDEO Atac armat la aeroportul Lauderdale din Florida: Cinci morţi şi opt răniţi.

VIDEO Atac armat la aeroportul Lauderdale din Florida: Cinci morţi şi opt răniţi.

Autorităţile americane au anunţat că cinci persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte opt au fost rănite după ce un atacator înarmat a deschis focul în zona de colectare a bagajelor din aeroportul internaţional Lauderdale-Hollywood, situat la aproximativ 34 de kilometri de Miami. Poliţiştii l-au împuşcat şi reţinut pe atacator, care purta în timpul atacului armat un tricou cu franciza Star Wars, transmite Reuters.

UPDATE 21.35 Cinci persoane au fost ucise si alte opt au fost ranite in atac, a informat biroul serifului local, potrivit Reuters.

Există date contradictorii cu privire la numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în atacul armat de la aeroportul Lauderdale. CNN relatează că este vorba de cinci persoane decedate, în vreme ce majoritatea surselor indică trei morţi.

Alte trei persoane sunt în stare critică, iar un rănit este momentan în stare stabilă.

Potrivit primelor informaţii, atacatorul era un tânăr de aproximativ 20 de ani şi purta un tricou cu Star Wars. Poliţiştii l-au împuşcat pe atacator atunci când acesta încerca să îşi încarce arma.

Autorităţile din Broward au primit un apel în jurul orei locale 12.55 (19.55 ora României) cu privire la focuri de armă auzite în apropierea aeroportului din Florida.

Agenţii FBI au anunţat că sunt conştienţi de situaţie şi au luat legătura cu autorităţile locale.

În acest moment nu se cunoaşte motivul atacatorului înarmat.

Guvernatorul Rick Scott a anunţat că este deja în drum spre aeroport şi va discuta cu forţele de intervenţie de la aeroportul Lauderdale.

Forţele de securitate i-au încolonat pe pasageri în mai multe zone ale aeroportului, inclusiv sub aripile avioanelor care se pregăteau de decolare înainte de atac.

Momentan autorităţile au susţinut că este vorba de un singur atacator înarmat.

Se pare că primele focuri de armă s-au auzit în partea inferioară a aeroportului Lauderdale. În incinta aeroportului era şi fostul purtător de cuvânt al preşedintelui George W. Bush, Ari Fleischer.

”Sunt la aeroportul din Fort Lauderdale. Au fost trase focuri de armă. Toată lumea fuge”, a postat Fleischer într-un scurt mesaj pe Twitter.

Starea acestuia nu este momentan cunoscută.

Martorii descriu calatori care fug, in timp ce altii sunt regrupati pe pista.

Mai multe ambulanţe au intervenit în apropierea terminalului 2 de la aeroportul Lauderdale-Hollywood.

Un reprezentant al aeroportului a explicat că este vorba de o operaţiune în desfăşurare, care a început în zona de colectare a bagajelor din al doilea terminal.

De asemenea, autorităţile au început evacuarea pasagerilor din avioanele care se pregăteau de decolare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...