VIDEO Atac TERORIST! 39 de MORȚI și zeci de răniți la Istanbul!

VIDEO Atac TERORIST! 39 de MORȚI și zeci de răniți la Istanbul!

39 de persoane au fost ucise și 69 rănite, după ce un bărbat înarmat cu o pușcă automată a deschis focul la întâmplare, duminică noaptea, într-un club din Istanbul frecventat de turiști, unde se aflau între 500 și 600 de persoane, informează NTV.

ACTUALIZARE. Au apărut imagini filmate cu primele momente ale atacului:

ACTUALIZARE.  Cel puțin 39 de persoane, între care 16 străini, și-au pierdut viața în atacul de la club, a anunțat ministrul de interne. Alte 69 de persoane sunt rănite.

Ministrul a mai spus că poliția încă îl caută pe „teroristul” responsabil pentru atac.

ACTUALIZARE.  Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul de Externe, la solicitarea Digi24, NU sunt români printre victimele atacului. MAE comunică numerele de telefon unde cetățenii români pot cere asistență consulară:

„Consulatul General al României la Istanbul are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 01.01.2017, în jurul orei 02:00 (01:00 ora României), soldat cu numeroşi morţi şi răniţi.

Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetăţeni români.

Consulatul General al României la Istanbul monitorizează evoluţia situaţiei şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516, (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru pierderea de vieţi omeneşti şi transmite condoleanţe familiilor victimelor.”

ACTUALIZARE. „Am fost împuşcat în picior. Nişte nebuni au intrat trăgând peste tot. Nu ştiu câţi au fost, am văzut o singură persoană. Trăgeau şi eu mă ascundeam”, a povestit un martor ocular, turist străin.

Primele împuşcături s-au auzit în jurul orei locale 1:15. Guvernatorul Istanbului a declarat că un atacator cu o armă de mare putere a împuşcat un poliţist şi un civil la intrarea în clubul Reina, apoi a început să tragă la întâmplare în oamenii aflaţi în loc.

„Acesta este un atac terorist”, a spus răspicat Vasip Sahin, guvernatorul Istanbulului.

Clubul Reina din Istanbul este unul select, frecventat de lumea bună a oraşului. Localul se află chiar pe malul Bosforului, în imediata apropiere a primului pod construit peste strâmtoarea ce separă Europa de Asia. Este vorba de acelaşi pod unde au fost înregistrate lupte grele în timpul loviturii de stat eşuate şi care a fost redenumit în memoria celor ucişi în timpul puciului.

ACTUALIZARE. Potrivit presei turce, care îl citează pe guvernatorul din Istanbul, sunt 35 de morți și 40 de răniți. Atacatorul l-a ucis mai întâi pe polițistul care se afla la intrare și apoi a pătruns în club și a deschis focul.

Jurnaliștii turci spun că vorbea arabă. Deocamdată nu se știe nimic despre soarta lui.

ACTUALIZARE. Potrivit Digi24, trupele speciale au intrat în club și încearcă să pună capăt situației, în condițiile în care presa turcă a relatat că are loc o luare de ostatici, iar atacatorul s-ar afla încă în local.

Informațiile sunt contradictorii încă. Dacă inițial s-a vorbit despre doi atacatori, acum jurnaliștii turci vorbesc doar despre o persoană care a deschis focul cu o armă automată.

În local ar fi intrat și trupe de geniști, care vor să verifice dacă nu cumva există și dispozitive explozive.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…