VIDEO Atacul armat din Ohio: În mai puțin de un minut, atacatorul a ucis 9 persoane, printre care și pe sora sa

Un individ îmbrăcat cu vestă de protecție a tras focuri de armă în orașul Dayton din Ohio, duminică, omorând 9 persoane, printre care și pe sora sa, scrie Reuters. Alte 27 de persoane au fost rănite.

Ofițerii de poliție care patrulau în zonă au ajuns la fața locului în mai puțin de un minut și l-au împușcat mortal pe bărbat. Primarul susține că intervenția rapidă a autorităților a prevenit un număr mai mare de victime.

"În mai puțin de un minute, cei care au răspuns apelului au neutralizat atacatorul", a declarat primarul Nan Whaley, în timpul unei conferințe de presă.

"Sunt încă complet uimit de eroismul departamentului nostru de poliție."

Ajutorul șefului de poliție, Matt Carper, l-a identificat pe atacator sub numele de Connor Betts, un bărbat caucazian în vârstă de 24 de ani din Belbrook, Ohio. El a adăugat că sora lui, Megan Betts, în vârstă de 22 de ani, se află printre victimele ucise.

Carper a spus reporterilor că atacul a început în jur de 1 a.m. (ora locală), într-un cartier istoric, cunoscut pentru cluburile de noapte, restaurantele, galeriile de artă și magazinele sale.

Motivul din spatele atacului armat nu este încă foarte clar, iar anchetatorii cred că individul a acționat pe cont propriu. Victimele sunt patru femei și cinci bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 57 de ani, potrivit autorităților. Șase dintre cei uciși erau de origine afro-americană.

Dintre cei 27 de oameni răniți, patru sunt acum în stare gravă și unul se află în stare critică.

Whaley a declarat că suspectul purta o vestă de protecție și a utilizat o pușcă de calibru 223. Agenții FBI asistă ancheta.

Acest atac a avut loc la doar 13 ore de la atacul armat dintr-un supermarket Walmart din El Paso, Texas, în urma căruia 20 de persoane au fost ucise și 26 rănite. Suspectul, în vârstă de 21 de ani, a fost reținut. ​

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta