VIDEO ATENTAT la Londra! Un mort și mai mulți răniți!

VIDEO ATENTAT la Londra! Un mort și mai mulți răniți!

O alerta de securitate a fost declansata miercuri la Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, dupa ce un barbat care ar fi fost inarmat a intrat cu masina prin portile complexului parlamentar, transmite AP. Un fotograf Reuters a vazut cel putin 12 persoane ranite pe Podul Westminster, in apropiere de Parlamentul de la Londra, informeaza agentia de presa. Doua persoane sunt intinse pe asfalt, sangerand puternic.

18:45 Scotland Yard: Avem mai multe victime, nu va putem spune numarul lor sau cat de grava le este starea / Un martor "foarte important" este audiat la aceasta ora.

18:42 Sky News anunta, pe surse, ca doua persoane si-au pierdut viata in incident.

18:29 Palatul Westminster a fost inchis si fiecare camera este verificata pentru a exclude prezenta unui atacator in cladire. Traficul in zona Parlamentului este inchis. (Sky News)

18:18 O persoana a murit si mai multe persoane sunt ranite, unele prezentand rani "catastrofice", scrie Press Association, citand declaratia unui medic de la spitalul universitar St. Thomas din centrul Londrei.

18:11 Potrivit Sky News, care citeaza un medic, o femeie a murit si mai multe persoane au suferit rani grave. De asemenea, un martor ocular a declarat pentru postul de televiziune ca a vazut o persoana cazuta in Tamisa, care parea decedata. Informatiile nu au fost confirmate de autoritati.

Firul evenimentelor: Potrivit martorilor, o masina a intrat in gardul Parlamentului, din zona dinspre Podul Westminster lovind pietoni, inainte ca soferul sa alerge inspre politistii care pazesc cladirea. Un barbat inarmat cu un cutit i-a atacat pe politistii din zona portii si a fost impuscat. Un politist a fost ranit. Separat, o masina a intrat in viteza intr-un grup de pietoni de pe Podul Westminster, ranind mai multe persoane.

18:00 Politia anunta ca "niciun terorist" nu a intrat in Parlament. Doi atacatori au fost prinsi pe Podul Westminster. (The Guardian)

17:48 Surse din serviciul de securitate au declarat pentru Reuters ca motivele atacurilor raman neclare la aceasta ora.

17:44 Politia metropolitana anunta pe Twitter ca trateaza cazul drept "incident terorist", pana la proba contrarie.

17:32 BBC: Politia crede ca a identificat un vehicul suspect in apropiere de Parlament. Zona este evacuata.

17:17 Cel putin 4 persoane sunt intinse pe asfalt, unele dintre ele sangerand puternic si aparent aflate ins tare de inconstienta, transmite Reuters.

17:09 Un politist a fost injunghiat si un atacator a fost doborat de politisti, anunta un oficial al parlamentului britanic, citat de AFP.

Printre strigate si tipete, au putut fi auzite focuri de arma.

Nu sunt informatii la aceasta ora despre natura incidentului insa un martor a vazut anterior politisti iesind in fuga din cladirea Parlamentului, cu armele in maini.

Politia spune ca trateaza incidentul ca pe un atac armat.






Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”