Alianța USR PLUS a sesizat Poliția și DNA după apariția unui filmuleț în care angajați ai Primăriei Sectorului 5 ar falsifica semnături pentru candidaturile primarului Sectorului 5, Daniel Florea, și primarului general, Gabriela Firea.

„Am făcut sesizare la Poliția Română și DNA pe tema privind filmarea procesului de colectare a semnăturilor pentru alegerile locale București 2020, sector 5 și PMB, în favoarea lui Daniel Florea și Gabriela Firea”, a anunțat Octavian Berceanu, consilier general din partea USR.

Filmulețul a fost postat pe Facebook de Vlad Voiculescu.

„La primărie DFectă a Sectorului 5, oameni plătiți din bani publici falsifică semnături de zor pentru PSD, Florea și Firea. Aceasta este imaginea tragică a administrațiilor locale din București conduse de baroni”, a scris acesta.

Primarul Daniel Florea a bifat o nouă acțiune cu iz penal!  Pe 15 august, a depus la Biroul Electoral al Sectorului 5, liste cu 14.000 de semnături false, care ar trebui să ateste susținerea cetățenilor pentru candidatura sa la funcția de primar al sectorului 5 și pentru susținerea listei de consilieri locali ai PSD la Primăria Sectorului 5. O altă listă, cu alte 14.000 de semnături false a fost realizată în ,,laboratoarele” lui Florea și a fost transmisă organizației PSD a Municipiului București, pentru susținerea candidaturii Gabrielei Firea la primăria Capitalei și a listei de consilieri PSD pentru Consiliul General al Municipiului București, scrie  Flux24.ro .

Daniel Florea sfidează legea și instituțiile statului dar nu a mai avut curajul să dea ochii cu oamenii din sector. De acea a ,,fabricat” toate cele 14.000 de semnături în birourile primăriei, la societatea de salubrizare și în alte instituții aflate în subordinea primarului sectorului 5. 

Fotografiile realizate în aceste locații și înregistrările audio nu lasă loc de dubii: Angajații Primăriei Sectorului 5 au muncit până au făcut bășici la degete, la propriu, pentru a semna în locul celor 14.000 de oameni.

Din înregistrări reiese că au primit ca recompense bonuri de masă, în valoare de 100 de lei, emise de lanțul de magazine Lidl. 

Din conversația înregistrată am aflat că la acțiune au participat inclusiv secretarele primarului, iar coordonarea a fost făcută de directorul adjunct al AES, Micea Serediuc, de Denisa Frunză, secretar executiv al Organizației PSD Sector 5 și de Gabriela Simion, angajată tot în cadrul AES.  Cei 3 au fost ajutați de consilierul local Gheorghe Ștefan, zis Șobolanul.