VIDEO „Au revenit furnicuţele din vacanţă“/Imagini noi cu podul peste Olt, de pe drumul expres Craiova-Piteşti

VIDEO „Au revenit furnicuţele din vacanţă“/Imagini noi cu podul peste Olt, de pe drumul expres Craiova-Piteşti

Noi imagini cu stadiul lucrărilor pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Piteşti au fost date publicităţii, „vedeta“ fiind podul peste râul Olt, din apropiere de Slatina.

Imaginile surprind stadiul foarte avansat al lucrărilor la podul din zona Milcov, unde se lucrează intens, ca, de altfel, pe toate tronsoanele atribuite constructorului UMB Spedition.

Traversarea râului Olt presupune construcţia unui pod de aproximativ 1.700 m, lucrarea fiind una deosebit de complexă care a necesitat desecarea unui lac din apropiere. Podul construit la kilometrul 43 al Drumului Expres Craiova-Piteşti va fi al doilea cel mai lung din ţară.

În doar câteva ore de la postare, noile imagini au adunat deja peste 2.000 vizionări şi zeci de comentarii şi aprecieri.

„În sfarsit! Dupa 3 saptamani de asteptare vedem noutati! Se pare ca la pod se vor desfasura lucrurile mai repede decat anticipam!“; „Au venit furnicuţele din vacanţă“, „Progres impresionant data fiind zona“, sunt doar câteva dintre comentarii. În altele este lăudat constructorul, care se mişcă într-un ritm neaşteptat de rapid comparativ cu ce se întâmplă de obicei pe drumurile licitate de stat.

Sunt însă şi persoane care deplâng situaţia cetăţenilor care au ghinionul să se trezească, de acum, în fiecare dimineaţă în zgomot şi cu disconfort. „Vai de capul ălora cu case în buza şantierului. Nu poti nici să mai traiesti, nici să vinzi, nici să speri că va mai fi vreodată ca înainte. Nu-ţi rămane decat să te obişnuieşti că în fiecare dimineaţă te vei trezi cu pilonii în faţa ochilor şi cu zgomotul maşinilor“este unul dintre comentarii.

Tot tronsonul 2 Balş - Slatina, care include şi cele două centuri de ocolire ale oraşelor Balş şi Slatina are aproape 40 km şi este împărţit în două loturi: Balş-Piatra Olt - 18,5 km şi Piatra Olt-Slatina - 21,35 km.

Lucrările pe acest tronson au început în mai 2019 şi se estimează că la sfârşitul anului 2021 vor fi finalizate. Valoarea contractului pentru tronsonul 2 este de 1,45 miliarde lei, fără TVA.

Drumul Expres Craiova-Piteşti, promis oltenilor de peste un deceniu şi cerut insistent de investitorii din zonă, în special de Ford, care are o fabrică la Craiova, are 121 km şi este împărţit în patru loturi. SURSA: Adevărul


Citește și:

populare
astăzi

1 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

2 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

3 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

4 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO

5 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…