VIDEO Averea lui Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava: O fermă de 3.000 de mp în mijlocul unui domeniu deținut de un prieten

VIDEO Averea lui Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava: O fermă de 3.000 de mp în mijlocul unui domeniu deținut de un prieten

Gheorghe Flutur (PNL), președintele Consiliului Județean Suceava, a intrat în atenția publicului după dezastrul managerial de la Spitalul Județean, unde el a numit managerii care au provocat răspândirea rapidă a coronavirusului în rândul cadrelor medicale. Ziariștii de la  ReporterIS  au documentat averea lui Flutur, care deține, printre alte proprietăți, și un ranch de aproape 3.000 de metri pătrați în localitatea Capu Câmpului.

Ranch-ul, compus dintr-o vilă, anexe și teren, este amplasat în interiorul unui domeniu turistic de 5 hectare, numit „Acasă în Bucovina” și deținut de Ioan Boca. Acesta este inginer silvic și, potrivit declarațiilor ambilor, sunt prieteni ”de-o viață”.

În domeniul de 5 ha pasc 10 ponei, sunt crescătorii de păsări, mai multe conace, grajduri, iazuri, saloane, bucătării, restaurant.

Doar magazia de lemne a lui Flutur măsoară 48 de metri pătrați. O altă anexă a casei, încă 60 mp. Casa în sine, alți 164 mp, parter și mansardă, potrivit ReporterIS.

Lucrările la noua proprietate din inima Bucovinei, aproape de Gura Humorului, au fost terminate de câteva săptămâni.

Relațiile dintre Gheorghe Flutur și proprietarul domeniului sunt atât de apropiate încât Flutur și-a făcut noua vilă în incinta domeniului „Acasă în Bucovina”. „Nu am decât ce e trecut în declarația de avere, nimic altceva”, a afirmat Flutur pentru REPORTER DE IAȘI. Despre pensiunea „Acasă în Bucovina” și a banilor din care a fost realizată ferma, Flutur a spus că lămuriri trebuie să dea proprietarul din acte, adică inginerul silvic Ioan Boca.

„Nu dau explicații. Ați înțeles sau n-ați înțeles? Ești român, ești turc?”, a spus sec Boca pentru REPORTER DE IAȘI.

Firma SC Acasă în Bucovina SRL (înființată în 2007, radiată în 2012 și reînființată în 2018) nu figurează pe site-ul Ministerului de Finanțe cu nicio situație financiar-contabilă.

Tot fără indicatori este și altă afacere a silvicultorului din Capu Câmpului: Întreprinderea Individuală Boca Ș. Ioan, înregistrată din noiembrie 2011. Aceasta din urmă face parte și din Grupul de Acțiune Locală (GAL) Confluențe Nordice, o structură compusă din Consiliul Județean Suceava, orașul Gura Humorului, mai multe comune, SRL-uri, asociații, PFA-uri și II-uri prin care se pot accesa finanțări europene.

Citește tot articolul pe ReporterIS


Citește și:

populare
astăzi

1 Dana Budeanu, „tamponată” de o învățătoare

2 Ucraina, atacată cu propriile rachete? În 1999, Ucraina a plătit gazul rusesc cu 600 rachete Kh-55

3 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

4 Cazul „shaorma cu de toate”

5 Andreea Esca, ravisantă la nunta lui Smiley și Ginei Pistol