VIDEO Bărhălescu (ANAT): Litoralul românesc este gol; pierderile se ridică undeva la 60 de milioane de euro

VIDEO Bărhălescu (ANAT): Litoralul românesc este gol; pierderile se ridică undeva la 60 de milioane de euro

Litoralul românesc este gol, iar pierderea este a tuturor şi se ridică undeva la 60 de milioane de euro, numai pentru perioada de 1 mai, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism pentru regiunea sud-est.

"Litoralul românesc anul acesta e gol. Dacă anii trecuţi raportam câteva zeci de mii de turişti, acum nu mai putem să facem acelaşi lucru. (...) Din 1990 încoace nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Era inerţia perioadei comuniste, când veneau foarte mulţi studenţi pe litoral. Din zona de sud a litoralului până în Mamaia era plin prin hoteluri. Şi acest obicei s-a păstrat şi ulterior, până anul trecut. Anul acesta, pandemia ne-a ţinut în case şi, din păcate, acum nu mai putem să vedem evenimente, nu mai putem să vedem turişti. Plajele sunt goale. Pierderea nu este numai a proprietarilor de PUB-uri, de hoteluri sau transportatori, ori taximetrişti, ori a celor ce făceau evenimente. Pierderea este a tuturor, pentru că nici statul nu încasează taxe şi impozite, nici angajaţii nu îşi mai iau salariul în această perioadă şi, de asemenea, întreaga structură care se punea în mişcare pentru aceste evenimente stă. Nu se mai întâmplă nimic. Vorbim despre despre un zero comparativ cu...putem să spunem că anul trecut au fost câteva zeci de milioane bune care s-au cheltuit. Ştim foarte bine că la festivalurile din Mamaia veneau inclusiv din străinătate, cu avioane private pe Kogălniceanu, veneau avioane întregi pe Otopeni, care erau transportaţi cu autocarele spre Mamaia Şi spre Vamă. De aceea, pierderea este pentru toţi, nu e doar pentru proprietari. Iar ca şi cifră cred că se ridica undeva la 60 de milioane euro în comparaţie cu anul trecut. Vorbim de perioada de 1 mai, pentru că pentru tot sezonul estival cu siguranţă cifrele sunt mult mai mari", a spus Bărhălescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…