VIDEO Bătălia românească de la Arena Națională/Fanii steliști s-au bătut ca-n filme cu jandarmii

VIDEO Bătălia românească de la Arena Națională/Fanii steliști s-au bătut ca-n filme cu jandarmii

Bătălia românească de la Arena Națională/Fanii steliști s-au bătut ca-n filme cu jandarmii la derby-ul Dinamo - Steaua din Liga 2.

Suporterii steliști s-au bătut cu jandarmii la pauza meciului.

Pe imagini se vede cum forțele de ordine sunt lovite cu brutalitate de fani cu scaune, garduri și extinctoare.

"În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FC DINAMO și CSA STEAUA, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 86.750 lei, după cum urmează:

- 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;

- 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru șase fapte de natură penală, cinci dintre acestea prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare și una prevăzută de Codul Penal - Ultraj.

În același context, în pauza meciului, jandarmii au intervenit pentru dispersarea grupurilor rivale de suporteri care au creat stări conflictuale, au provocat acte de dezordine și au încercat să migreze în sectoare de stadion destinate galeriei adverse, cu scopul de a iniția confruntări violente.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare", este comunicatul dat de jandarmi.

Pe teren, Steaua a învins-o cu 2-1 pe Dinamo în primul derby din istorie disputat în Liga 2.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria