Auto-expert.md scrie că pentru a arăta cum este construit Duster-ul, bloggerii, deja tradiţional, au demontat sistemul de propulsie şi suspensia vehiculului, după care au ridicat maşina pentru a analiza protecţia caroseriei dedesubt. Primul lucru care a captat atenţia specialiştilor a fost gravarea companiei româneşti Dacia pe mai multe panouri ale caroseriei Duster-ului, după care modelul a fost numit ”un fruct al iubirii francezilor şi românilor”. Prezentatorul a ţinut să accentueze că în cazul în care este vorba despre o maşină românească, ”ar trebui să ne aşteptăm la soluţii ţigăneşti”.

Prima problemă menţionată a fost că sistemul de evacuare al SUV-ului nu poate fi dezasamblat, astfel încât, în cazul unei defecţiuni a oricărui element a acestuia, reparaţia va deveni extrem de dificilă.

Printre alte soluţii ciudate, bloggerul a remarcat prinderea cablajului semnalizatorului de virare, care este prinsă cu bandă adezivă, precum şi materialul izolant de o calitate dubioasă de sub aripi, care în viitor ar putea să faciliteze apariţia ruginii, din cauza pătrunderii umidităţii. În compartimentul motorului tratamentul anticoroziv în general lipseşte!

Plus la asta, experţii au identificat urme de rugină pe arborele de antrenare al punţii spate, precum şi pe ştiftul cardanic. Singurul loc protejat de coroziune a fost podeaua şi dedesubtul SUV-ului, unde bloggerul nu a avut obiecţii.

Duster-ul dezasamblat este echipat cu cu un motor diesel 1.5 litri volum de 109 cai putere, cuplat la o cutie mecanică cu şase trepte şi un sistem de tracţiune integrală. Care la fel au fost supuse analizei. În Rusia, Renault Duster în cea de-a doua generaţie într-o versiune similară cu cea aleasă de bloggeri, poate fi achiziţionat cu circa 1 milion de ruble, echivalentul a circa 11.200 de euro.