VIDEO Boloş: 170.000 de pachete de igienă corporală pentru persoanele în carantină şi cele cu risc social

VIDEO Boloş: 170.000 de pachete de igienă corporală pentru persoanele în carantină şi cele cu risc social

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de luni se află un proiect de act normativ care vizează decontarea, din fonduri europene, a 170.000 de pachete de igienă corporală destinate persoanelor aflate în carantină, căminelor pentru vârstnici şi caselor de copii, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, în debutul reuniunii.

"În proiectul de ordonanţă avem şi un număr de 170.000 de pachete de igienă corporală care le sunt destinate celor care se află în carantină, plus copiilor de la casele de copii şi persoanelor vârstnice din căminele de bătrâni, tot ca formă de protecţie socială şi de cheltuieli pe care le asigurăm în această perioadă pentru cei aflaţi în zona de risc social. Şi o ultimă componentă este, de asemenea, o măsură comună cu Ministerul Muncii, pe partea de şomaj tehnic, unde propunem, de asemenea, decontarea din fonduri europene a unei sume de 300 de milioane de euro", a precizat ministrul.

El a vorbit şi despre decontarea cheltuielilor salariale pentru 1.000 de asistenţi sociali implicaţi în sprijinirea persoanelor în vârstă aflate în izolare la domiciliu, din fonduri europene, prin POCU - Programul Operaţional Capital Uman.

"Avem o altă măsură, care urmează, de asemenea, ar fi decontată din fonduri europene, partea de asistenţi sociali. (...) Avem o ţintă de 100.000 de persoane vârstnice, cu vârsta de peste 65 de ani, care să fie sprijiniţi în această perioadă prin servicii sociale la domiciliu. Am introdus şi asistenţii comunitari, pentru că dacă, spre exemplu, este nevoie de administrarea unui tratament medical sau au alte probleme de sănătate pentru cei care sunt în vârstă şi pe patul de suferinţă să putem să intervenim prin intermediul asistenţilor sociali şi să fim aproape, în această perioadă, de dumnealor", a explicat Boloş.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…