VIDEO-BOMBĂ! Vlad Cosma și Andreea Cosma, înregistrați în timp ce spun că nu au obiecții față de procurorul Lucian Onea

Ziarul Curentul a publicat două înregistrări video în care Andreea Cosma și Lucian Onea declară că nu au obiecții față de imparțialitatea procurorul Lucian Onea (DNA Ploiești), cel pus sub urmărire penală ieri de un procuror al Parchetului General tocmai după un denunț al celor doi.

Imaginile par a fi surprinse de la depozițiile celor doi frați Cosma în fața procurorului Lucian Onea, în biroul acestuia de la DNA, dar nu sunt datate. Din imagini se vede cum Onea îi întreabă explicit atât pe Andreea Cosma, cât și pe Vlad Cosma, dacă au obiecții legate de imparțialitatea sa ca procuror de caz, iar răspunsurile sunt transmise către persoana care realizează procesul verbal. Mai mult, Vlad Cosma spune în fața camerei de luat vederi care îi înregistra depoziția că „nu există niciun dubiu (față de imparțialitatea lui Onea – n.red.) și spun lucrul ăsta în fața camerei”.

Curentul arată că Onea a depus cele două filmări la Parchetul General, la audierea sa în dosarul deschis tocmai ca urmare a plângerii depuse de Vlad Cosma. Acesta a susţinut că a fost pus de anchetatorii Negulescu şi Onea să falsifice nişte tabele cu nume de alegători din Republica Moldova – care ar fi fost, chipurile, trimise prin fax la DNA Ploieşti, de peste Prut – în scopul fabricării unor acuzaţii de corupere de către Sebastian Ghiţă a alegătorilor din Republica Moldova. Ghiţă ar fi corupt alegătorii pentru ca aceştia să îi dea voturile lui Victor Ponta, la alegerile prezidenţiale din 2014.

Un comunicat de miercuri al Parchetului General arată că Lucian Onea a fost inculpat în acest dosar, iar surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că Onea a recuzat procurorul de caz.

Cine e procuroarea Elena Iordache de la Parchetul General. Magistratul care a început urmărirea penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare faţă de colegii ei de la DNA Ploieşti este acelaşi care, în urmă cu doi ani, a început urmărirea penală pentru spălare de bani împotriva lui Traian Băsescu şi care a dat clasare 6 luni mai târziu, după ce l-a chemat pe fostul preşedinte de câteva ori la audieri în calitate de suspect.

Există un dosar de şantaj. Aceleaşi surse au atras atenţia asupra faptului că la DNA există un dosar de şantaj în care sunt vizaţi chiar Sebastian Ghiţă şi Dan Voiculescu. Persoane din anturajul familiei Cosma ar fi încercat să şantajeze procurorii DNA Ploieşti să renunţe la o anchetă, în caz contrar familia Cosma ar fi dat publicităţii înregistrările compromiţătoare cu ei. În februarie, când a izbucnit scandalul înregistrărilor de la Ploieşti, DNA a dat publicităţii un comunicat şi stenograme din dosarul de şantaj.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

4 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

5 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi