VIDEO BOR, sluga țiganilor! Imagini revoltătoare cu cavoul finului lui Toni Greblă dintr-un sat gorjean

VIDEO BOR, sluga țiganilor! Imagini revoltătoare cu cavoul finului lui Toni Greblă dintr-un sat gorjean

La doar câțiva kilometri de Târgu Jiu, în primul sat situat pe drumul înspre București, am descoperit cel mai scârbos cimitir cu putință, cu morți care se-mput, vara, la soare, în ”mormintele” supra-terane din cotețele – cavou. Aici, la Pișteștii din Deal, multimiliardarul Ion Bârcină, zis Dan Goieru, finul lui Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituțională, s-a apucat să-și facă și el un cavou – bloc, dinapoia căruia biserica, veche de secole, nu se mai zărește, scrie GorjNews.

Localnicii care trăiesc peste drum de acest focar de infecție spun că cel mai rău e după înmormântări, când put morții ”ambalați” cu termopane, săptămâni în șir, până vin băieții ăia, de la termopane, să dea cu spumă de-aia.

Preotul din sat e o furnică pe care Bârcină, trimis în judecată în mai multe dosare penale, o poate strivi oricând. Mai mult, pretinde că tot iadul de-acolo e – tipic românesc – opera fostului preot, care i-a lăsat pe romi să-și ridice acele cavouri. Primarul respectă cu supușenie separația puterilor în stat, și nu se bagă peste preot. Protopopul spune că merge des la biserica asta, și nu vede care-i problema, iar Mitropolia Olteniei întârzie un răspuns oficial. Una peste alta, avem un tablou cât se poate de fidel al României putrede, contemporane, în care nici măcar înhumările nu mai sunt ce-au fost odată, și nimeni, cu excepția localnicilor de lângă ”abator”, n-are o problemă cu asta.

Imagini ”de Oscar”. Kusturica, pistol cu apă

Iată niște imagini ”de Oscar”, dacă e să citez reacția unui amic teolog. Pe lângă aceste cadre, filmele lui Kusturica sunt pistol cu apă.


Localnicii m-au rugat să vin în zonă pentru a vedea blocul – cavou pe care și-l face, fără niciun fel de aprobări, multimiliardarul Ion Bârcină. Dinapoia construcției megalomanice, biserica – un fleac vechi de câteva secole – nu se mai zărește.

Dar cu adevărat înfiorătoare mi s-a părut perspectiva laterală a bisericii, dominată de cotețele populate cu morții romilor din sat. Fiecare astfel de coteț are ușă, cu încuietoare. Când ți se face dor de mort, te duci pe la el, dai cu cheia, îi faci cu mâna prin termopan și, la zile mari, îi întinzi pomana, în ”garsonieră”. Dacă rozul funerar cu care e vopsit cotețul ”se expiră” fiindcă nu mai e în tendințe, se pune de-o renovare. La cum arată cotețele, e foarte posibil să și plouă, în unele.

”Să nu facem o tevatură din asta!”

Ca să fie o asemenea frumușeață în cimitire și pentru ca bisericile să nu se mai zărească dinapoia blocurilor – cavou, în Gorj s-au înființat mai multe protoierii. Cimitirul și biserica din Pișteștii din Deal aparțin de Protoieria Târgu Jiu Sud, condusă de Protopopul Ionuț Câmpeanu. Un băiat de băiat, despre care presa locală relatează că e mare amator de chiolhanuri și că a fost cercetat pentru braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. ”Sfinția Sa” ne-a spus că merge des la cimitirul respectiv, dar n-a sesizat vreo problemă, și ne-a cerut răgaz să-l contacteze pe ”trimisul Domnului” din zonă.

La scurt timp, am fost contactați chiar de preotul paroh Cosmin Feraru, de la Pișteștii din Deal. Din mărturia acestuia am reținut că e ”foarte nou”, de 5 ani, în parohie, că tot ce-i acolo e din cauza fostului preot, că Bârcină e mare de tot, dar el i-a pus în vedere și chiar o să-i mai pună încă o dată, și că ar fi bine să nu scriem nimic despre subiect, să nu facem tevatură și ”s-o rezolvăm fără scandal”:

”Acolo își face Goieru,… Bârcină Ion. Îl știți foarte bine. Eu sunt de foarte puțin timp acolo și nici eu nu știu prea bine situația cu țiganii, pentru că ei sunt cu tradițiile lor, cu pretențiile lor. Au avut un cavou făcut, al lui, plus încă unu’ al unui unchi de-al lui. Au venit la mine și mi-au spus că vor să le demoleze pe-ălea și vor să-și facă altele mai noi. Și eu le-am spus: cerere la consiliul parohial, și aprobare și, mă rog, tot ce trebuie. Și le-am pus în vedere să nu se abată de la ceea ce au avut. El nu s-a abătut, dar din două mici a făcut unul mare. Și i-am pus în vedere că s-a înălțat prea mult.

Cavourile sunt făcute de acum 20 de ani. Părintele Frunză le-a dat voie să le facă. Mai dau jos o tencuială, mai tencuiesc din nou, ca la romi.

Asta cu mirosurile, nu. Asta-i o răutate din partea lor. Este tot timpul o contradicție, așa, între localnici și ceilalți, de etnie, și tot timpul ei nu s-au înțeles niciodată. Ei consideră că dacă au bani li se cuvine totul. Cavourile sunt cum sunt, sunt făcute deja.

 

Eu o să iau legătura cu Bârcină, o să-i pun în vedere. Eu nu i-am dat aprobare. Era un unchi de-al lui și i-am zis ”băi, nea Marcele, vezi că nu-i bine ceea ce faci acia”. Și-a-nceput să zică că ”Părinte, suntem mari și noi…”, că știți cum fac ei. Eu le-am pus în vedere. Eu am zis că vorbesc și cu primarul, și că le pun în vedere.

V-aș ruga în numele tuturor, așa, să nu facem acum o tevatură din asta. Să-ncercăm s-o rezolvăm fără scandal.”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin