Orașul italian Bergamo nu mai face față numărului mare de victime. O parte dintre morți au fost transportați miercuri seară cu ajutorul camioanelor militare spre alte orașe din afara regiunii Lombardia. Convoaiele au traversat mai multe localități și ilustrează dimensiunea dramei din Italia. 60 de sicrie au fost transportate de militari de la cimitirul local din Bergamo spre alte 11 localități: Acqui Terme, Brescia, Cervignano del Friuli, Domodossola, Modena, Parma, Piacenza, Rimini, Serravalle Scrivia, Trecate și Varese, relatează corespondentul  Digi24  în Italia.

Dricurile aşteaptă la coadă în faţa porţilor închise ale cimitirului Monumental din Bergamo: oraşul lombard şi regiunea din care face parte sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus din Italia, cu 4.300 de cazuri, a relatat și agenția France-Presse, citată de Agerpres. Camerele mortuare din acest oraş din nordul Italiei nu mai pot primi toate sicriele, care sunt trimise, prin urmare, direct la cimitir.

Victimele pandemiei nu pot avea funeraliile obișnuite, interzise în Italia, la fel ca și celelalte adunări. Persoana decedată primeşte doar o binecuvântare rapidă.

Angajaţii de la pompe funebre şi cei câţiva apropiaţi ai persoanelor decedate care sunt acolo poartă mască de protecţie, înconjuraţi de o tăcere care pare să se fi abătut asupra întregii ţări, unde numărul morţilor, care se apropie de 3.000, riscă să egaleze numărul deceselor din China.

Citește integral pe  Digi24.ro