VIDEO Caz impresionant! O badantă din România a fost aruncată în stradă după ce bătrâna pe care o îngrijea în Italia a murit. „N-am maşină spre România, hotelurile sunt închise…“

VIDEO Caz impresionant! O badantă din România a fost aruncată în stradă după ce bătrâna pe care o îngrijea în Italia a murit. „N-am maşină spre România, hotelurile sunt închise…“

O „badantă“ care până sâmbătă ar fi îngrijit o bătrână în Italia cere disperată, din stradă, ajutorul pe Facebook, după ce familia femeii ar fi scos-o afară din casă.

Femeia, Magda Toporan, conform profilului de Facebook, este din Sibiu şi ar fi lucrat, după cum spune în scurta intervenţie video pe care a avut-o pe reţeaua de socializare, în casa unor italieni. Până sâmbăta trecută, a îngrijit o bătrână care a decedat.

Românca spune că nu a avut contract legal de muncă, înlocuind, de fapt, o altă colegă în acea familie.

Din comentariile făcute la postarea Magnei Toporan se înţelege că se află în zona Firenze şi nu are, practic, nicio variantă de a se întoarce acasă, autorităţile italiene anunţând luni seară carantina.

„Bună ziua! Sunt Magda! Aici, deasupra, până sâmbătă am lucrat la o bătrânică şi a murit. Nu ştiu ce să fac, fata babei mă dă afară. Nu ştiu încotro s-o apuc, n-am maşină spre România. M-a scos cu mâinile de cot, să ies afară. Spune-ţi ce să fac, hotelurile sunt închise...! Dacă nu plec până deseară, mă duce-n altă parte, nu ştiu unde. Vă mulţumesc, sper să m-ajute cineva!“, spune femeia într-o intervenţie de mai puţin de un minut.

La postarea Magdei Toporan s-au adunat mii de comentarii, cei mai mulţi sfătuind-o pe româncă să se adreseze carabinierilor. Românii au avut şi foarte multe cuvinte grele la adresa familiei de italieni care a renunţat astfel la serviciile femeii.

„Off, Doamne, numa în pielea ei să nu fii, săraca, singură între străini, nu vă panicati, doamnă, poate vă ajută careva, o femeie româncă ????????????“, spune cineva.

„Oameni fără inimă şi fără scrupule. Se comportă ca animalele sălbatice ☹“, comentează altcineva. „Noi suntem bune numai când au ei nevoie. Eu am pus-o să ceară, săraca, ajutor pe Facebook , eu stau departe de ea, eu sint la montemurlo prato ea este Barberino într-un sătuc şanţ Piero“, dă o altă româncă mai multe detalii.

„Unde sunt doamnele care îi ridică în slăvi pe italieni că sunt buni şi omenoşi, sufletişti. Doamnelor, luaţi exemplu aici şi vedeti cît de buni sunt. După ce si-au făcut treaba, te aruncă ca pe o cîrpă afară.☹“, constată o altă internaută, iar comentariile continuă în aceeaşi notă. Postarea a fost făcută marţi, 10 martie 2020, după orele prânzului. Preluare:  Adevărul



Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…