VIDEO Ce au ars rușii? Fum la consulatul rus din San Francisco înainte de perchezițiile FBI

VIDEO Ce au ars rușii? Fum la consulatul rus din San Francisco înainte de perchezițiile FBI

Un fum negru și cu miros înțepător a fost văzut ridicându-se pe un horn al consulatului Rusiei din San Francisco, după ce Washingtonul a cerut joi Moscovei să închidă clădirea în 48 de ore, relatează AP.

Pompierii din San Francisco au fost alertați vineri, la ora 11.40, privind un posibil incendiu la consulatul rus. În urma verificărilor s-a dovedit că fumul negru semnalat ieșea pe hornul clădirii, relateză AP.

Cum era de așteptat, fumul a generat speculații că rușii încercă sa distrugă dovezi sau informații mai ales că serviciile americane de securitate (FBI) și-au anunțat intenția de a percheziționa sâmbătă clădirea și locuințele angajaților consulatului, relateză New York Times.

“Cererea autorităților americane creează o amenințare directă pentru securitatea cetățenilor ruși”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Unde există fum, există și o teorie a conspirației, a titrat New York Times. Presa americanăs-a întrebat dacă rușii au distrus documente compromițătoare. Unii martori la fum au lansat o altă teorie. Fumul avea un miros prea înțepător pentru a fi de la hârtie, și  ar fi fost de la plastic - semn că rușii ar fi distrus echipamente/medii de stocare a informațiilor.

Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat vineri seara că ţara sa va ”răspunde dur faţă de lucrurile care ne afectează” în urma noilor ”sancţiuni dăunătoare” propuse de Statele Unite.



Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...