VIDEO Ce mizerie! Deși și-a cerut scuze în mod fals, Carmen Dan, sluga lui Dragnea, continuă linia manipulărilor lansate de PSD despre măcelul din 10 august!

VIDEO Ce mizerie! Deși și-a cerut scuze în mod fals, Carmen Dan, sluga lui Dragnea, continuă linia manipulărilor lansate de PSD despre măcelul din 10 august!

Ce mizerie! Deși și-a cerut scuze în mod fals, Carmen Dan, sluga lui Dragnea, continuă linia manipulărilor lansate de PSD despre măcelul din 10 august! Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a prezentat azi de la ora 19,00 principalele concluzii ale raportului intern din minister privind violențele din 10 august. Ministrul a prezentat scuze celor răniți, dar apoi a cauționat complet acțiunea jandarmilor, spunând că au fost ”sute de persoane, circa o mie de persoane violente la miting”, iar jandarmii au fost obligați să intervină. Carmen Dan nu a anunțat nici o demisie sau demitere în rândul forțelor de ordine.  Ea susține că Jandarmeria a identificat sute de persoane care au comis violențe, dar doar 5 cazuri de abuzuri ale jandarmilor cotnra persoanelor pașnice. Carmen Dan a plecat imediat după ce și-a încheiat declarația, fără a răspunde la întrebări.

Ministrul a prezentat și 9 manipulări care au circulat pe net și în media în acele zile, dar a cauționat manipularea făcută inclusiv de Jandarmerie, care anunța starea gravă a jandarmeriței bătute, deși aceasta era în afara oricărui pericol.

Cele mai importante declarații ale lui Carmen Dan:

Astăzi mi s-a prezentat raportul privind evenimentele din 10 august.

Încep prin a prezenta scuzele mele tuturor celor care au avut de suferit, fie ei membri ai forțelor de ordine sau civili

Nu am nicio ezitare să prezint acest raport în parlament sau în CSAT

Au fost deschise 21 de dosare penale, trei persoane au fost arestate, au fost aplicate 64 de amenzi contravenționale

De mâine vom merge la parchetele civile cu date si sesizări.

Avem 2 terabytes de filmări. Până acum Jandarmeria a identificat sute de persoane care au comis violențe

Au fost identificate 5 cazuri de abuzuri contra unor persoane care nu au comis acte de violență.

Raportul are 90 de file și este clasificat secret de serviciu

MAI a solicitat oficial serviciilor de informații date. Fluxul informațional a vizat aspecte generale, nu de natură a surprinde aspecte grave. După protest am solicitat serviciilor date noi privind persoanele care au generat acte de violență. În legătira cu activarea Centrului național, precizez că informațiile primite anterior datei de 10 august nu au indicat o situație care să aducă atingere oridinii contituționale. În aceste condiții, nu s-a impus activarea acestui centru. Misiunea din 10 august a fost executată de Direcția Jandarmi București. Maiorul Laurențiu Cazan a fost comandantul operațiunii. Conducerea misiunii s-a executat din punctul de comandă din Piața Victoriei.

Ministrul prezintă cronologia evenimentelor:

Ora 16.00: La punctul de comandă au venit prefectul Capitalei și un viceprimar.

Ora 16.20: Primele momente de violență și încercări de intrare în sediul Guvernului.

Ora 16.53: Primul jandarm rănit și transportat la spital. Raportul arată că deși erau întrunite condițiile pentru intervenție, jandarmii au optat pentru un mod de operare descurajant.

Ora 18.00: Comandantul acțiunii convocă o scurtă ședință cu șefii de dispozitive. Conform raportului, la ședință participă și un procuror militar. În piață ajung reprezentanți ai galeriilor de fotbal. Protestatarii violenți au folosit oamenii pașnici din primele rânduri ca un scut uman.

Manifestanții pașnici au fost reticenți în a se disocia de elementele ostile. De aceea, oameni pașnici au fost afectați de gazele lacrimogene aruncate spre cei violenți.

Ora 20.00: Comandantul informează prefectul, prefectul dă acordul pentru evacuare.

Ora 21.30: Se conturează un grup violent pe Bd Iancu de Hunedoara, protestatari din galeriile de fotbal. Acțiunea de evacuare nu a reușit din cauza celor pașnici. Au început acțiuni de vandalizare.

Ora 22.02: Ultima somație, li s-a acordat un timp suficient timp să plece.

Ora 22.50: Telefon la 112 semnalează un grup violent în zona unui fast food. În jurul orei 23.01, echipajele de poliție ajusne acolo anunță că nu sunt violențe.  Nu se pot întoarce pentru că sunt blocate de protestatari. La solicitarea Poliției sunt trimise trupe de jandarmi. Acesta e momentul când doi jandarmi sunt izolați și răniți.

Ora 23.10: Comandantul operațiunii comandă evacuarea pieței. La acel moment, o armă de foc fusese sustrasă.

Au existat interacțiuni violente între jandarmi și manifestanți.

Ora 1.15: Ordinea publică a fost restabilită.

În legătură cu gazele lacrimogene, acestea sunt omologate și au certificate de conformitate, confirmate deja de Parchet.

Nu există o lege care să dea dreptul protestatarilor să folosească obiecte contondente la proteste.

70 persoane transportate la spital, din care 14 jandarmi. 9 spitalizate, 3 jandarmi.

Cei care acuză acum desfășurarea evenimentele trebuie să accepte că violențele unor manifestanți au dus la pierderea caracterului pașnic al manifestării.

Ne-am confruntat cu o serie de falsuri, minciuni. E motivul pentru care trebuie să separăm adevărul de manipulare. iată câteva dintre cele mai grosolane manipulări:

– jandarmeria trimisă la frontieră să oprească oamenii din diasporă. A circulat o fotografie de pe o autostradă din China, care inducea ideea că e aglomerație foarte mare la Vama Borș. În realitate, situația a fost normală.

– Au fost oameni în cărucior cu rotile atacați de jandarmi. Femeia în scaun nu a fost atacată de jandarmi, imaginile arată că ea s-a aruncat din cărucior.

– Medic pensionar bătut de pensionari. Minciună. În realitate, bărbatul a atacat jandarmii, a fost dus la poliție. Doctorul pensionat avea mâna acoperită. E sub control judiciar.

– Alți protestatari, Mălin Bot sau Ovidiu Gros, sunt sub cercetări pentru instigări

– Au fost folosite gaze interzise. O minciună demontată inclusiv de declarația Parchetului.

– În piață au fost doar manifestanți pașnici, doar 2-3 au provocat violențe. Fals, din imagini se văd câteva sute de oameni care provoacă violențe.

– Cei doi jandarmi agresați au fost lăsați intenționat în urmă. Fals grosolan. Tânăra a căzut fiind apoi lovită. Un coleg a venit s-o ajute, dar au fost loviți, au  intervenit mulți protestatari să îi ajute. Le mulțumes

– Tânăra nu a fost spitalizată. Fals.

– Acuzații că jandarmii au exagerat asupra diagnosticului. Se vede diagnosticul clar inițial, dar el nu a fost confirmat de tomografie. Le mulțumesc din suflet doctorilor care au îngrijit-o.

– Au fost viralizate imagini din alte țări, respectiv fotografia cu un polițist american care lovește o femeie. Imaginea cu jandarmul care plânge împreună cu sora sa – era din Bulgaria.

– Poliția și jandarmeria opresc mașinile și trenurile pentru a împiedica diaspora să vină la protest. Fals.

– Au venit jandarmi din 14 județe. Fals: au venit doar din 5 județe.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...