VIDEO Ce se întâmplă oare?/Agenția RIA Novosti, portavocea Kremlinului, recunoaște cozile kilometrice ale rușilor care fug de recrutare

VIDEO Ce se întâmplă oare?/Agenția RIA Novosti, portavocea Kremlinului, recunoaște cozile kilometrice ale rușilor care fug de recrutare

La granița cu Georgia s-a format un blocaj de mai mulți kilometri, este titlul prin care RIA Novosti, agenția de stat rusă, care promovează propaganda Kremlinului, recunoaște că rușii fug de recrutare.

”Un lung șir de mașini s-a format la granița cu Georgia, rezultă din mesajele de pe rețelele de socializare”, transmite RIA Novosti.

Publicația mai anunță că blocajul a crescut simțitor în ultima zi, iar pe diferite grupuri din VKontakte, Facebook-ul rusesc, utilizatorii scriu că mașinile aproape că nu se mai mișcă.

„A trecut ceasul al șaselea, granița nu se vede”, spune unul dintre martorii oculari.

„Am ajuns la ora 4:00 într-un ambuteiaj, ne-am deplasat un kilometru în trei ore”, comentează un altul.

Potrivit rușilor care au trecut granița, deocamdată toată lumea are voie să intre fără a întreba despre legitimația militară. Dar au început să-i verifice cu mai multă atenție pe cei care pleacă, adaugă ei.

Miercuri, 21 septembrie, Vladimir Putin a semnat un decret „Cu privire la anunțarea mobilizării parțiale în Federația Rusă”. Potrivit documentului, doar militarii de rezervă sunt supuși recrutării, în primul rând cei care au servit în Forțele Armate, au anumite specialități militare și experiență relevantă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei

5 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși