VIDEO Cea mai frumoasă formă de patriotism. Un reportaj impresionant realizat de Recorder

VIDEO Cea mai frumoasă formă de patriotism. Un reportaj impresionant realizat de Recorder

 Cea mai frumoasă formă de patriotism. Un reportaj impresionant realizat de  Recorder.ro .

Miracolele care străbat sufletul unei națiuni apar, uneori, de unde te aștepți mai puțin. Un campionat de fotbal pentru tineret i-a făcut pe români să redescopere bucuria de avea o echipă națională și, pe mulți dintre ei, i-a făcut chiar să-și regăsească țara pe care au părăsit-o cu inima frântă. Această țara despre care nu mai credeau că poate să-i facă vreodată fericiți.

Echipa României a fost revelația Campionatului European Under 21, desfășurat în Italia, și a mobilizat în jurul său un entuziasm nemaiîntâlnit pentru această competiție. La semifinala de Bologna, naționala noastră a fost susținută din tribune de peste 15.000 de români, cei mai mulți din Diaspora.

Români plecați de acasă de zeci de ani, dar care, atunci când îi întrebi de unde sunt, îți spun Buzău, Maramureș, Râmnicu Vâlcea. Și abia apoi adaugă, cu un fel de resemnare: „Stabilit în Italia”. De zece, de douăzeci, de treizeci de ani.

 Ce s-a întâmplat joi seară la Bologna nu mai ține doar de pasiunea pentru jocul de fotbal, ci de ceva mult mai profund și mai nobil. Am fost acolo și vă putem spune că așa arată cea mai frumoasă formă de patriotism: să-ți duci copilul la meci și să cântați imnul împreună; să fluturi steagul țării tale nu cu încrâncenare, ci cu zâmbetul pe buze; să fii cu ai tăi și să te simți acasă, chiar dacă ești departe.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…