VIDEO Cecenia a trimis combatanţi alături de trupele ruse în Ucraina

VIDEO Cecenia a trimis combatanţi alături de trupele ruse în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a confirmat sâmbătă participarea unor combatanţi ceceni alături de trupele ruse angajate în ofensiva împotriva Ucrainei, relatează agenţia EFE.

În două mesaje video postate pe Telegram, Kadîrov a spus că peste 12.000 de combatanţi ceceni şi-au exprimat dorinţa de a participa ca voluntari în campania militară rusă din Ucraina şi că efective ale corpului cecen al gărzii naţionale deja prezente acolo au cucerit sâmbătă o instalaţie militară ucraineană.



''Nu dorim să luptăm împotriva Ucrainei sau poporului ucrainean. Noi luptăm împotriva celor ne ucid sau vor să ne ucidă'', a motivat liderul cecen, care a vorbit şi despre numeroşii ''terorişti care şi-au găsit refugiu în Ucraina''. ''Printre ei sunt şi cei care ne-au ucis fraţii, surorile, femeile, copiii şi bătrânii în republica Cecenia şi apoi au scăpat de pedeapsă prin Europa sub protecţie diferitelor servicii secrete'', a susţinut Kadîrov.

Invazia rusă în Ucraina se află în a treia zi şi trupele ruse atacă pe mai multe direcţii, dar asaltul aşteptat asupra capitalei Kiev încă nu a avut loc, armata ucraineană opunând o rezistenţă peste aşteptări. Conform estimării Pentagonului, mai mult de jumătate din cei circa 150.000 de soldaţi ruşi masaţi anterior la frontiera ucraineană sunt angajaţi în ofensiva în desfăşurare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu