VIDEO Cei 65 de tineri care și-au pierdut viața în urma incendiului din Colectiv, comemorați de sute de oameni

VIDEO Cei 65 de tineri care și-au pierdut viața în urma incendiului din Colectiv, comemorați de sute de oameni

Victimele incendiului din 30 octombrie 2015 de la Clubul Colectiv au fost comemorate vineri seara, la locul tragediei, în acordurile chitarelor mai multor tineri care au cântat piese ale trupei Goodbye to Gravity, dar și ale lui Vali Sterian și ale formațiilor Phoenix și Pasărea Colibri, transmite Agerpres.

Câteva sute de persoane au venit în marș spre locul fostului club, unde au depus flori, au aprins lumânări și au păstrat un moment de reculegere lângă fotografiile celor 65 de tineri care și-au pierdut viața în urma tragediei de acum doi ani și la monumentul din piața Bucur închinat memoriei acestora.
 La marș au luat parte și supraviețuitori ai incendiului din Colectiv și rude ale celor decedați. Unii au purtat tricouri imprimate cu fotografiile victimelor.

Unul dintre supraviețuitorii tragediei, Alex, a spus că se putea face mult mai mult în acești doi ani care au trecut.

"În țările vestice, atunci când se întâmplă un incident, se adună mai mulți oameni și se pune pe hârtie: 'aici s-a greșit, asta s-a greșit'. Noi cercetăm vinovații înainte să rezolvăm problemele. Eu cred că e mai important să rezolvăm problemele și după aceea să arătăm cu degetul, să îi închidem pe cei vinovați", a spus el.

Alex regretă că s-a ajuns în această situație. "Lăsându-mă pe mine la o parte, aici și-au pierdut viața oameni. Îmi pare rău că vin aici cu un gust amar. Din păcate, nu am învățat nimic. Suntem un stat imatur, suntem oameni imaturi, răutăcioși de fel, încăpățânați, vrem respect fără să îl oferim. Îmi este greu, că aici era să îmi pierd viața", a mai spus Alex.

Printre cei care au venit la fostul club s-au aflat fostul premier Dacian Cioloș, precum și foștii miniștri Dragoș Pâslaru și Vlad Voiculescu.

Asociația Colectiv GTG 3010, care a inițiat comemorarea victimelor de la Colectiv, a anunțat și organizarea duminică a unei seri "de reunire a celor care au suferit, a celor care au ajutat" și a celor care au fost alături de persoanele marcate de tragedie. Începând cu ora 18,00, la Arenele Romane, va putea fi ascultată muzică interpretată de Orchestra Medicilor București "Dr. Emil Nichifor".

Luni, de la ora 18,00, tot la Arenele Romane, va avea loc un concert acustic susținut de formațiile "Subcarpați", "Coma", "Luna Amară", "Cred că sunt Extraterestru", "Gray Matters", "Days of Confusion", "Pixels", "Breathelast", "Jinxy Von Ders".

Conform unui comunicat transmis de asociație, fondurile și donațiile obținute vor fi folosite atât în beneficiul victimelor din Colectiv, la decontarea tratamentelor și a facturilor medicale, cât și pentru organizarea evenimentului de anul viitor, dorindu-se ca "#3010 Festival" să fie realizat an de an.

In urma incendiului din clubul Colectiv din seara de 30 octombrie 2015 si-au pierdut viata 64 de persoane - 27 in noaptea tragediei si 37 ulterior, in spitale din Bucuresti si din strainatate. Incendiul a izbucnit in timpul unui concert sustinut in clubul Colectiv de trupa rock bucuresteana Goodbye to Gravity, care isi lansa albumul "Mantras of War". Solistul Andrei Galut este singurul membru al trupei care a supravietuit tragediei.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria