VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare/Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare/Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

Putin a pregătit în grabă o rachetă nucleară supranumită „Cernobîlul zburător", cu rază de acțiune nelimitată, sugerează imagini din satelit. Și totuși, serviciile secrete cred că liderul de la Kremlin va fi ucis dacă va da ordin să fie lansată.

Putin pregătește misterioasa rachetă nucleară hipersonică cu rază de acțiune NELIMITATĂ, potrivit unor noi imagini din satelit.

Racheta de croazieră cu propulsie nucleară Burevestnik, supranumită de experți „Cernobîlul zburător", ar fi fost observată luna aceasta la un sit de testare într-o zonă îndepărtată din nordul Rusiei.

În această lună, serviciile secrete au descoperit imagini care arată cum sunt pregătite rachetele în fostul poligon sovietic de testare nucleară de la Novaia Zemlia, situat la Cercul Arctic.

Pe baza imaginilor, rezervorul de transport al rachetei Burevestnik a fost mutat recent în fața șinelor de lansare de la baza Pankovo.

Navele de sprijin au fost, de asemenea, trimise la locul de desfășurare, inclusiv uriașa navă cargo cu propulsie nucleară Sevmorput.

Analistul militar Tony Roper, care a petrecut ani de zile studiind imaginile din satelit de la Novaia Zemlia, a obținut noi imagini la sfârșitul săptămânii trecute, arătând un nou debarcader, unde echipamentele sunt debarcate de pe navele din Marea Barenț, înainte de a fi transportate la bază.

De asemenea, drumul spre bază a fost îmbunătățit, în timp ce au fost construite un aerodrom nou, clădiri noi, adăposturi și platforme de beton.

Racheta Burevestnik, cunoscută sub numele de Skyfall de către NATO, a fost anunțată public în martie 2018 de către președintele Putin în discursul său anual către națiune, alături de alte cinci „super arme”.

Aceasta a fost testată cu succes pentru prima dată în ianuarie 2020.

Se aștepta să fie finalizată până în 2025, dar sursele sugerează că dezvoltarea sa a fost accelerată în fața războiului în curs de desfășurare din Ucraina.

Racheta cu rază foarte lungă de acțiune, cu propulsie nucleară, a fost descrisă de autoritățile militare americane în 2021 ca fiind o „armă unică cu rază de acțiune intercontinentală".

Este proiectată pentru a transporta un focos nuclear, în timp ce un reactor nuclear încorporat de dimensiuni reduse se presupune că asigură o rază de acțiune mult mai mare decât a oricărei rachetă de croazieră non-balistică anterioară.

Teoretic, miezul de energie nucleară i-ar putea permite să zboare în jurul lumii de mai multe ori înainte de a-și atinge ținta.

Generalii ruși în alertă

Putin va fi probabil ucis de propriii săi generali înainte de a avea șansa de a lansa un atac nuclear, potrivit unui expert și datelor obținute de serviciile de informații.

Tensiunile sunt în creștere, în timp ce Moscova a început astăzi „referendumurile” ce vor duce la anexarea unor zone mari din Ucraina de către Rusia.

Putin și acoliții săi au amenințat inclusiv cu un atac nuclear pe orice intervine în acest „proces democratic”.

Profesorul Peter Duncan de la Școala de Studii Slavone și Est-Europene (SSEES) de la UCL a declarat pentru Express.co.uk că Putin este „izolat de realitate” și că va fi probabil ucis înainte de a putea apăsa pe „butonul” nuclear.

Dacă Vladimir Putin ar declanșa un atac nuclear, fie în Ucraina, fie în Occident, ar trebui să treacă prin comandanții săi militari. În fruntea acestei liste se află ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Vasilievici Gherasimov.

Nu există nicio garanție că aceștia s-ar supune ordinului lui Putin. De fapt, s-ar întâmpla contrariul.

„Cred că dacă Putin ar vrea să folosească arme nucleare - sau dacă le-ar spune lui Șoigu și Gherasimov să folosească arme nucleare - nu doar să le desfășoare, ci să le folosească undeva în Ucraina, cred că este foarte probabil că aceștia ar refuza și atunci ar trebui să se îndrepte împotriva lui Putin și să-l ucidă”, spune expertul, o ipoteză avansată și de serviciile secrete occidentale.

„Ar trebui să-l ucidă pentru că ar fi nesocotit un ordin. Nu că ar fi atât de ușor să-l ucidă pe Putin, ar trebui să-i facă pe cei din FSB să-i ajute să-l ucidă pe Putin”, a adăugat expertul.

Dar serviciile de informații au date clare că la Kremlin nimeni nu vrea să moară de dragul lui Putin și să se îngropae odată cu Rusia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”