VIDEO Chiar așa? Să moară mă-ta, dacă nu? Manda, țiitorul Fiolei: „Amnistia și grațierea se fac, nu se discută”

VIDEO Chiar așa? Să moară mă-ta, dacă nu? Manda, țiitorul Fiolei: „Amnistia și grațierea se fac, nu se discută”

Chiar așa? Să moară mă-ta, dacă nu? Manda, țiitorul Fiolei: „Amnistia și grațierea se fac, nu se discută”. Președintele Comisiei de control a SRI din Parlament, Claudiu Manda, țiitorul Olguței Vasilescu, spune că „amnistia și grațierea se fac, nu se discută”. Argumentul său este că modificările pe legile justiției au fost dezbătute, iar procesul legislativ a durat prea mult din acest motiv.

„Eu am înțeles că trebuie să vedem dacă există altă posibilitate decât amnistie și grațiere pentru ca persoanele care nu au avut un proces corect, sau care au fost, au avut dosare făcute în funcționarea cu biniomul și care sunt nevinovați să nu mai fie nici cercetați, nici în pușcărie. Mi se pare corectă această abordare. Ce face guvernul decide guvernul. Amnistia și grațierea se fac, nu se discută. După ce se fac, se aduc și argumentele necesare”, a spus Claudiu Manda.
Întrebat în legătură cu posibilele proteste pe care le-ar putea provoca o astfel de ordonanță, Manda a spus: Rămâne să vedem ce va fi. Dacă vor ieși în stradă, ce se va întâmpla în acest sens. E important să vedem dacă e o altă soluție ca oamenii care au fost și au „beneficiat” de tot ce înseamnă această traiectorie informații-parchet-judecători, care au fost ține - și avem elemente, cel puțin apărute în spațiul public, cum erau țintele identificate și cum se lucra la dosare - ce facem cu ei? E corect ca ei să rămână în închisoare?”

„E o chestiune pe care Guvernul, dacă o dă, o dă cu argumentele necesare, nu stăm să facem o dezbatere despre subiect”, a adăugat el.

La Consiliul Național al PSD de duminică s-a vorbit despre acest subiect. Liviu Dragnea a cerut în mod expres amnistie și grațiere. Același lucru este cerut de mai mulți membri ai conducerii partidului.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

2 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

3 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

4 Interesante amănunte...

5 Imagini care dau fiori soldaților ruși