VIDEO Cine este monstrul din Arad care și-a violat timp de 16 ani cele trei fiice

VIDEO Cine este monstrul din Arad care și-a violat timp de 16 ani cele trei fiice

Un pastor din judeţul Arad a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru că şi-ar fi violat ani la rând trei fiice minore, una dintre victime, între timp devenită majoră, mărturisind coşmarul prin care a trecut timp de 16 ani.
De la 9 ani până la 17 ani a îndurat o tânără din Arad coșmarul de a fi bătută și violată constant de tatăl său, un autointitulat pastor neoprotestant, până să îl denunțe la poliție. Două dintre surorile mai mici ale tinerei au căzut și ele victime agresorului, relatează aradon.ro .
Abia după ce a aflat că și surorile ei, încă minore, trec prin același calvar, tânăra și-a luat inima în dinți și a făcut totul public. A povestit cum a rămas însărcinată la 14 ani cu tatăl său, cum era bătută până la leșin și cum trăiau izolați de lume. Ororile prin care a trecut tânără și prin care, se pare, au trecut și cele două surori minore ale acesteia, sunt greu de imaginat. Bărbatul este acum arestat preventiv, însă traumele pe care le-a provocat întregii sale familii nu vor dispărea niciodată.
Așa zisul pastor Nonu Lăcătuș și-a creat în Arăneag o întreagă comunitate de credincioși, care îi treceau pragul casei duminică de duminică, să îi asculte predicile. În spatele unei figuri blajine afișate pe stradă, însă, în locuința în care trăia cu soția și cei 10 copii, devenea un monstru. Fiica cea mare, care are acum 26 de ani, cea care a mers la poliție să îl denunțe, a fost violată prima data la 9 ani.

Tânăra ne-a povestit cum tatăl său o bătea crunt, o lovea cu bocancii în stomac, până la leșin și o viola. Violurile repetate nu au rămas doar cu traume psihice și fizice. La 14 ani, fata a rămas însărcinată, iar tatăl a obligat-o să spună că tatăl copilului este un tânăr din Pâncota, nu cumva să se afle despre cele petrecute în casa lor. Fătul a fost avortat.

„Ne bătea rău, lua ranga să ne dea în cap, ne amenința cu cuțitul, ne lovea cu pumnii, cu picioarele, cu ce apuca”, mărturisește tânăra, în lacrimi.

„Se întâmpla o data la două – trei zile. Mă amenința că dacă spun cuiva, ne omoară. Nu numai pe mine, ci și pe frații mei. Dacă mă omora pe mine nu aveam treabă, dar mă amenința și cu frații mei”, povestește tânăra.

Aceasta a scăpat de calvar abia când s-a căsătorit și a putut să plece din casa agresorului. După căsătorie, tatăl i-a spus că nu va avea același comportament și față de surorile ei mai mici, însă încerca să le împiedice pe acestea să ia legătura cu tânăra. Frica de tatăl violator nu a dispărut după căsătorie; de fiecare dată când soțul ei era în tura de noapte la locul de muncă, aceasta trebuia să cheme pe cineva care să stea cu ea – fie surorile mai mici, fie cumnata.
Familia așa zisului pastor trăia retrasă de ochii lumii. Copiii nu mergeau la școală regulat, nu ieșeau din casă, iar fetele, cinci la număr, nu aveau voie să aibă prieteni. Trăiau viața ca într-o sectă rupta de lume.
În urmă cu ceva vreme, una dintre fiicele minore ale pastorului a încercat să își pună capăt zilelor. Acela a fost momentul in care tânăra de 26 de ani care suferise ani la rând abuzurile tatălui a început să își pună întrebări. Tânăra a povestit cum, într-un moment de sinceritate, una dintre surorile ei mai mici i-a mărturisit că a fost violată de tată. Acela a fost momentul în care tânăra de 26 de ani și-a luat inima în dinți și a mers la poliție. Nu înainte de a le scoate din casa agresorului și pe mama ei și pe surorile mai mici.

Consătenii spun că îl cunoșteau pe bărbat ca fiind un om normal, care nu a dat semne că odată ajuns acasă se poate transforma într-un monstru care să își abuzeze propriii copii.

„De atâta amar de vreme îi știm. Oameni buni, și fetele, atâta de cuminți, curate, harnice. Când am avut vreo lipsă au venit și m-au ajutat. Am rămas șocați când am aflat, părea un om cumsecade”, spune o vecină.

„Nu se aștepta nimeni la așa ceva, era un om bun cu oamenii. Mergeam duminica la el la adunare, soțul meu e botezat la el”, mărturisește o altă localnică.

Mama fetelor spune că nu a știut nimic și nu se aștepta la așa ceva. Printre lacrimi, aceasta a povestit că bărbatul „făcea pe pocăitul, nici nu m-am putut gândi la așa ceva”.

„Cine se gândește că un tată bun poate să facă așa ceva cu sânge din sângele lui… N-am cuvinte, sunt încă în stare de șoc. Mă uit la fete și nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat”, povestește femeia.

Aceasta spune că l-a confruntat pe bărbat după ce a aflat, însă acesta „a lăsat capul jos, nu a fost în stare nici să mă privească în ochi”.

Fiica cea mare și mama acesteia au anunțat poliția în aceeași zi în care au aflat despre ororile prin care au trecut toate cele trei fete. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, apoi a fost arestat preventiv pentru viol în formă continuată.
Pe 23 februarie 2024, Judecătoria Ineu a decis că „(…) dispune arestarea preventivă a inculpatului LĂCĂTUŞ NONU-IOSIF, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, în formă continuată (persoana vătămată C.D.), viol, în formă continuată (persoana vătămată L.N), şi viol, în formă continuată, (persoană vătămată L. N.), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.02.2024 până la data de 23.03.2024 inclusiv. În conformitate cu dispoziţiile art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului LĂCĂTUŞ NONU-IOSIF. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat prin apărător din oficiu, de luare a măsurii arestului la domiciliu”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat