VIDEO Cinste acestor OAMENI! Aproximativ 200 de persoane au protestat în fața sediului PSD. Manifestanții au pus cătușe pe poarta sediului PSD și au lipit poza lui Soroș lângă sigla partidului

VIDEO Cinste acestor OAMENI! Aproximativ 200 de persoane au protestat în fața sediului PSD. Manifestanții au pus cătușe pe poarta sediului PSD și au lipit poza lui Soroș lângă sigla partidului

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat duminica seara, pe ploaie, in Piata Victoriei, de unde au plecat in mars spre sediul PSD, pentru a protesta fata de proiectul de Cod Administrativ care prevede abrogarea legii ce interzice persoanelor condamnate penal sa faca parte din Guvern. Un manifestant a pus catuse pe poarta sediului PSD din Kiseleff, iar un altul a lipit poza lui George Soros langa sigla partidului de pe aceeasi poarta, potrivit News.ro.Manifestantii au anuntat ca saptamana viitoare vor protesta in fata Primariei Capitalei. Manifestatia cu titlul "Nu vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia!" a avut loc cu toate ca Primaria Capitalei a refuzat sa autorizeze marsul de protest.

Protestatarii au scandat, printre altele, "Pui de hoti si de mafioti", dar si "Fara prag".

UPDATE Aproximativ 200 de persoane protesteaza in fata PSD.

UPDATE Manifestantii scandeaza "Jos Tariceanu, Dragnea si Dorneanu!"

UPDATE Manifestantii au plecat in mars spre PSD.

Ca si la precedentele marsuri de protest, de duminicile trecute, mobilizarea pentru protest s-a facut pe pagina de Facebook a comunitatii Coruptia ucide.

                                               ------------

Un nou protest, intitulat "NU vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia!" este anuntat pentru duminica seara in Piata Victoriei. Manifestantii ar urma sa mearga in mars din fata sediului Guvernului spre sediul PSD. Ca si la precedentele marsuri de protest, de duminicile trecute, mobilizarea pentru protest s-a facut pe pagina de Facebook a comunitatii Coruptia ucide. Primaria Capitalei a refuzat insa sa autorizeze marsul de protest de duminica, motivul oficial fiind acela ca "in Piata Victoriei, la data si intervalele orare mentionate, se desfasoara alta adunare publica declarata si analizata anterior", fara a preciza care este aceasta.

Noi proteste se anunta pentru duminica in Capitala si alte cateva mari orase.

In Capitala, protestul NU vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia! incepe la ora 20:00. Apoi se va pleca in mars, punctul final fiind sediul PSD.

"CE DORIM: - un mars de la Guvern la Sediul PSD Bucuresti prin care sa atragem atentia ca NU vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia! prin care dorim sa:
- ne asiguram ca Romania nu va fi condusa de hoti si interesele acestora
- ne asiguram ca drepturile cetatenesti, cele elementare, libertatea de opinie sunt respectate si aparate cu tarie", anunta organizatorii.

In Timisoara, tot de la ora 20:00, vor incepe oamenii sa se adune in Piata Sfantul Gheorghe.

 "Pe principiul 'diavolul se ascunde in detalii', PSD ne pregateste o multime de surprize in noul Cod Administrativ, din acelea care te fac sa te enervezi si sa iesi in strada, cu tot cu catel", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului "Timisoara continua lupta anticoruptie! #rezist".

Cu o ora mai devreme, la 19:00, protestatarii sunt asteptati in Piata Unirii, din Cluj Napoca.

Sub indemnul "Haideti sa ne strangem un milion impotriva coruptiei" va fi un protest si in Alba Iulia. Aici oamenii sunt asteptati la Prefectura, de la ora 20:00.

"NU vrem sa fim o natie de hoti!" vor striga si locuitorii orasului Iasi, care sunt asteptati de la 19:30, in Piata Unirii.

Protestul din Galati se numeste "Corruption Alarm - again and again and again". Aici, oamenii vor incepe sa se stranga de la ora 19:00, la Prefectura.

De la aceeasi ora sunt asteptati si cei din Constanta, in fata Prefecturii. "Vrem ca in Romania hotii si coruptii sa stea la inchisoare, nu la guvernare", spun organizatorii protestului Manifest pentru libertate, democratie si justitie.

Amintim ca duminica seara sute de persoane s-au strans in fata sediului Guvernului la manifestatia intitulata "Protest pentru Apararea Justitiei" si au pornit in mars spre Ministerul Justitiei si DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”