VIDEO Cioloș a cerut în PE desemnarea cât mai rapidă a procurorului UE, dar fără a menționa numele lui Kovesi

VIDEO Cioloș a cerut în PE desemnarea cât mai rapidă a procurorului UE, dar fără a menționa numele lui Kovesi

La o zi după promisiunea de pe Facebook că eurodeputații USR-PLUS vor susține candidatura Laurei Codruța Kovesi la sefia parchetului european, Dacian Ciolos, de această dată în calitate de lider al grupului Renew Europe, a susținut un scurt discurs în Parlamentul European cerând finalizarea procesului, fără a menționa însă și numele candidatei din România.

De la minutul 28.30:

„Trebuie să încheiem cât mai rapid procesul de desemnare a procurorului european. Am așteptat prea mult pentru asta. Această instituție trebuie să fie funcțională pentru a proteja interesele financiare ale UE de corupție”, a spus Cioloș, fără a face vreo referire la Kovesi, candidatul susținut și validat de Parlamentul European pentru negocierile cu Consiliul.

Cioloș a menționat anterior că, după negocierile pentru funcțiile de top din UE, Estul a rămas nereprezentat.

Cu o zi înainte, pe pagina de Facebook USR-PLUS, europarlamentarii Alianței promiteau susținerea lui Kovesi în toate discuțiile și negocierile.

„Ținând cont că în acest moment candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de Procuror șef european este blocată in Consiliu, considerăm că susținerea Parlamentului pentru această candidatură, cu toată forța noului mandat, este esențială. Alianța 2020 USR PLUS va pune pe agenda tuturor discuțiilor și negocierilor care urmează această candidatură ca o necesitate atât pentru o reprezentare a României și a Europei de Est la vârful instituțiilor europene cât și ca o datorie de onoare a eurodeputaților noștri”, se arata în mesaj.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…