VIDEO Cioloș, la Antena 3/A fost cu scântei!

VIDEO Cioloș, la Antena 3/A fost cu scântei!

Dacian Ciolos a fost invitat marti seara la Antena 3, in emisiunea Sinteza Zilei. Mihai Gadea a inceput emisiunea reluand declaratiile lui Dacian Ciolos privind "coborarea in mocirla". Gadea l-a atacat permanent pe Ciolos, l-a chemat in ajutor si pe Adrian Ursu, dar premierul a venit in emisiune pregatit cu exemple de stiri difuzate de Antena 3 despre masurile luate de Guvernul sau pe care premierul le-a catalogat drept minciuni. "Uitati, <> Cand am taiat salarii? <>. Cand am vandut vreo bucata din port? <>. Nu numai ca nu am taiat, dar am corectat. <>". Finalul emisiunii: Ursu tipa ca Ciolos minte, Gadea incearca cu disperare sa aiba ultimul cuvant, iar Ciolos spune ca nu a jignit niciodata telespectatorii, jurnalistii, dar nu poate sa nu taxeze minciunile care s-au spus despre guvernul sau.

Disputa cu Ursu

Dacian Ciolos:

- Ii respect pe toti cei care se uita la emisiunea dumneavoastra. de asta am venit aici,.

- Au fost mai multe situatii in care s-au spus neadevaruri si minciuni despre mine si guvernul meu. La asta m-am referit.

- Nu critica ma deranjeaza, minciuna.

Dacian Ciolos a venit in emisiune cu exemple de informatii neadevarate proliferate de Antena 3 cu privire la masurile luate de Guvernul sau  pe care premierul le-a catalogat drept minciuni.

"Uitati, <> Cand am taiat salarii? <>. Cand am vandut vreo bucata din port? <>. Nu numai ca nu am taiat, dar am corectat. <>".

Ciolos: Imi mentin declaratia pe care am facut-o aici. Am tot respectul pentru publicul dumneavoastra.

Mihai Gadea: Un post de televiziune are legitimitatea data de publicul sau. (...) Daca vreti sa vorbim despre minciuni o sa vorbim, si ma refer la un ministru in functie, nu despre un jurnalist.

Ciolos: Avem nevoie de critici, si accept critici cu argumente. Din critici constructive invatam cu totii.

Aici nu este vorba despre critici, e vorba despre afirmatii neadevarate.

Atunci cand se faceau afirmatii, nu erau verificate cu noi. Se afisau direct pe prompter.

Gadea: Dumneavoastra nu simtiti nevoia sa va cereti scuze fata de publicul Antena 3?

Ciolos: Nu, pentru ca nu ii viza pe ei. In cazul in care vreun spectator Antena 3 se simte ofensat, imi cer scuze fata de el.

Eu cred ca oamenii au nevoie sa li se rezolve probelemele, nu sa mearga cineva cu camerele dupa ei. Am fost unde a fost cazul de mai multe ori fara camere.

Eu am lucrat in mocirla. Nu am folosit astazi in sens peiorativ termenul.

In acelasi respect fata de oamenii care muncesc cinstit in tara asta si isi platesc taxele, am muncit si noi cinstit anul acesta.

Gadea: Cine incearca sa manipuleze sau sa o intoarca in seara asta, ar putea sa fie taxat dupa seara asta.

Ciolos: Fiecare cetatean din Romania este independent si liber sa isi ia informatia de unde doreste. Eu v-am dat exemple ca au fost multe cazuri anul acesta in care informatia anuntata nu a fost adevarata.

Gadea: sa va fie teama de ziua cand un jurnalist nu mai cerceteaza. Problema nu e cand un jurnalist greseste ci cand un ministru minte.

Gadea si Ciolos vorbesc unul peste altul, discutia fiind una aprinsa.

Ciolos: Faptul ca taiesm din banii veteranilor, cand noi am luat masuri invers. De faptul ca spuneti ca am taiat salariile cand noi anul acesta doar am crescut salariile.

Gadea revine la declaratia cu mocirla referindu-se din nou la spectatorii insultati de replica premierului.

Ciolos: Afirmatia mea nu vizeaza oameni ci vizeaza atiitudini. am respect fata de oameni.

Gadea: Vad ca sunteti preocupat de imaginea dvs.

Ciolos: Nu sunt preocupat deloc de imaginea mea. Sunt preocupat cand oamenii inteleg ceva, mai ales cand situatia este prezentata trunchiat.

Gadea: Nici astazi nu aminteles de ce a trebuit sa parasim sediul in 5 zile.

Ciolos: Stiti foarte bine ca nu ati fost fortati sa parasiti sediul in 5 zile.

Stiu ca s-a incercat si inchirierea si nu a fost posibila, pentru ca legea nu permitea.

Gadea: Nu credeti ca v-au mintit si subordonatii dvs cum a mintit dna Pruna la CEDO?

Ciolos: Dna Pruna nu a mintit la CEDO.

Dacian Ciolos arata ca Raluca Pruna si-a explicat declaratiile privind informatiile date de guverne succesive la CEDO.

Gadea: Cand un ministru anunta ca a mintit si repeta lucrul acesta, pare ca ar trebui sa ii dam crezare.

Ciolos: Mi s-au parut mai importante faptele.

Gadea: A minti e o fapta.

Ciolos: Iar repetati lucrul acesta. Dna ministru a explicat. Noi ca tara si guvernele Romaniei s-au angajat de multe ori si nu s-au tinut de cuvant. Despore asta este  vorba. Nu mai putem continua cu genul acesta de lucruri.

Gadea: Afirmatiile dlui Costescu care a spus ca vinde portul Constanta.

Ciolos: In mintea oamenilor a ramas ca Ciolos vrea sa vanda portul Constanta. Nu e adevarat.  A fost vorba despre punerea pe piata.

Daca ati fi prezentat informatia corect, lumea ar fi stiut despre ce este vorba.

Ministrul nu avea cum sa spuna ca vinde portul Constanta pentru ca nu a fost nicio discutie in guvern despre asta. nu a fost in nicio clipa vorba de schimbarea capitatului majoritar al Portului constanta. a fost vorba despre listarea unui pachet mai mic de actiuni. ori nici asta nu s-a intamplat.

Si repet, aici nu se vorbeste despre ministrul Costescu care vinde portul Constanta, ci despre Ciolos care vinde portul Constanta.

Poti sa gresesti a data, de doua ori, de trei ori. Dar vorbim de lucruri repetate. Se afiseaza informatia gresita pe burtiera.

Gadea: Grupul de Dialog Social nu preimeste presa la dezbatreri.

Ciolos: E decizia dumnealor, nu a mea.

Inteleg ca in calitate de moderator incercati sa creatiu si tensiune in emisiunea dumneavoastra.

Dupa 40 de minute de emisiune, discutia continua sa se axeze pe declaratia privind mocirla.

Gadea: Am fost mahnit azi. Am primit telefoane de la oameni care se simteau mahniti, ofensati.

Ciolos: Imi cer scuze fata de orice om care se simte ofensat. Eu nu critic oameni ci atitudini.

Gadea: De ce nu v-ati asumat o candidatura explicita? Sunt oameni nemultumit ca nu v-ati implicat complet in aceasta campanie.

Ciolos: Cred ca este important sa iti tii cuvantul. Am spus la inceputul mandatului ca nu o sa candidez in alegerile parlamentare si ca nu o sa imi fac partid.

Ciolos este rugat sa enumere 5 lucruri de care este mandru in aceasta guvernare:

1. Transparenta in cheltuielilor banilor publici, faptul ca orice cheltuiala poate fi verificata online.

2. Debirocratizare, simplificare. 

- Mihai Gadea il intrerupe la fiecare fraza si il contrazice: sunt cozi la pasapoarte, ANAF-ul sufoca firmele si nu recupereaza de la marii datornici etc. Ciolos ii raspunde ca toate aceste deficiente sunt din vremea guvernului Ponta.

Gadea il ataca din toate pozitiile pe ministrul Voiculescu. Ciolos raspunde ca are deplina incredere in ceea ce ii spune ministrul Sanatatii.

- Intra prin telefon si Adrian Ursu si il acuza pe Ciolos ca a vrut sa vanda Portul Constanta. Premierul ii raspunde ca e vorba doar de vanzarea unui pachet minoritar de actiuni si nu de o privatizare asa cum a sustinut Antena 3. Gadea simte momentul slab si ii arata lui Ciolos ca si HotNews scrie ca actualul guvern a incheiat un memorandum ca sa vanda mai multe actiuni de la companiile de stat. Ciolos le raspunde ca este acelasi caz de vanzare a unor pachete minoritare.

Ursu trece rapid la urmatoare acuzatie: "Ciolos a luat banii veteranilor". premierul raspunde ca este vorba tot de o lege defecta a PSD, iar actualul guvern a remediat situatia modificand Codul fiscal.
Ursu tipa ca Ciolos minte si incheie abrupt conversatia.

- Ciolos are o atitudine curajoasa si puncteaza mereu ca nu a jignit niciodata telespectatorii Antenei 3 sau jurnalisti, dar ca a dovedit ca postul Antena 3 a mintit de multe ori in ceea ce priveste activitatea guvernului sau.
Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 Totul a fost, de fapt, o farsă?

3 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

4 Rezervele secrete ale Chinei

5 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…