VIDEO Circ în fața Biroului Electoral al Sectorului 1 făcut de Tudorache și membrii PSD

VIDEO Circ în fața Biroului Electoral al Sectorului 1 făcut de Tudorache și membrii PSD

Mai multe persoane, susținători ai primarului social-democrat în funcție Dan Tudorache, protestează miercuri dimineața în fața Biroului Electoral al Sectorului 1 și cer renumărarea voturilor. Printre manifestanți se numără inclusiv primarul Dan Tudorache.

Protestul organizat de Tudorache vine după ce marți seară Biroul Electoral al Sectorului 1 a încheiat numărarea voturilor, câștigător detașat fiind Clotilde Armand, cu peste o mie de voturi în fața primarului în funcție.

Biroul Electoral Central este așteptat să se pronunțe azi asupra solicitărilor depuse de PSD privind renumărarea voturilor sau anularea alegerilor din Sectorul 1.

În sesizarea trasnsmisă BEC, PSD susține că Tudorache a câștigat, deși a obținut potrivit numărătorii sale paralele 35 de mii de voturi, iar Armand a luat 36 de mii de voturi.

”Reprezentanții PSD din birourile electorale ale secțiilor de votare au constatat o serie de neconcordanțe între evidențele noastre și numărarea paralelă efectuată de reprezentanții noștri și datele consemnate în procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării întocmite de către președinții secțiilor de votare, motiv pentru care reprezentanții noștri au și refuzat să semneze procesele verbale. În acest sens, menționăm că, din numărătoarea efectuată de PSD rezultă:

  • Un număr de 35.455 voturi valabil exprimate pentru candidatul PSD, dl. Dan Tudorache
  • Un număr de 36.577 voturi valabil exprimate pentru candidatul USR PLUS, Clotilde Armand
  • Un număr de 3.940 voturi nule

Rezultă astfel că, potrivit numărătorii paralele efectuate de către PSD, candidatul nostru are un avans de 1.122 de voturi valabil exprimate față de candidatul USR PLUS”, se arată în solicitarea PSD.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

4 HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

5 VIDEO Beție popească / Unul a băut până a leșinat, al doilea a decis să se întoarcă de unde abia venise, în Ucraina