VIDEO Cîţu cere o situaţie privind implicarea PMB şi a spitalelor din subordine în gestionarea valului 4 al pandemiei de COVID

VIDEO Cîţu cere o situaţie privind implicarea PMB şi a spitalelor din subordine în gestionarea valului 4 al pandemiei de COVID

Prim-ministrul Florin Cîţu a cerut marţi o situaţie privind implicarea Primăriei Capitalei şi a spitalelor din subordine, în contextul valului 4 al pandemiei de COVID.

"În Capitală - domnule Arafat, lucraţi şi dumneavoastră să vă implicaţi foarte mult, unde putem operaţionaliza rapid paturi - dar un alt front pe care trebuie să îl folosim, şi care văd că nu funcţionează încă şi trebuie să funcţioneze, este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei. Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei şi vreau şi o situaţie, în orele următoare, să vedem cum sunt implicate PMB şi spitalele din subordinea Primăriei Capitalei în acest val 4", a spus premierul.


Florin Cîţu a declarat că, în cursul zilei de marţi sau miercuri "cel mai târziu", doreşte să îi fie prezentată situaţia din Bucureşti în ceea ce priveşte numărul de paturi libere.

"Un plan pentru Bucureşti, cu secţii ATI-COVID, paturi libere şi un plan în cazul în care situaţia în Bucureşti se înrăutăţeşte. Avem nevoie şi de un plan, să ştim până unde putem să mergem cu numărul de locuri în secţii ATI-COVID", a spus el.

Cîţu a reamintit că o parte dintre spitalele din Capitală se află în subordinea Municipalităţii, nu a Ministerului Sănătăţii.

"Ce trebuie să înţelegem: nu este vorba de spitalul instituţiei X sau instituţiei Y. Este vorba de spitale unde tratăm pacienţi. Nu vreau să avem aceste discuţii. Au mai fost discuţii în iarnă. Nu vreau să ajungem la aceste discuţii. Este vorba de spital, unde tratăm pacienţi şi toată lumea trebuie să înţeleagă acest lucru", a adăugat premierul.

Precizările au fost făcute în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, la care participă şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, managerii de spitale, şefii secţiilor ATI, UPU, reprezentanţii ISU şi cei ai ASSMB. Tema videoconferinţei o reprezintă situaţia paturilor la ATI COVID în Capitală şi în ţară. La videoconferinţă participă şi ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...