VIDEO Cîţu: Măsurile pe care le-am luat în acest an, toate schemele de garanţii, pot fi prelungite şi în 2021

VIDEO Cîţu: Măsurile pe care le-am luat în acest an, toate schemele de garanţii, pot fi prelungite şi în 2021

Comisia Europeană a transmis statelor membre o nouă propunere de modificare şi prelungire a cadrului temporar, ceea ce înseamnă că toate măsurile luate în acest an şi schemele de garanţii pot fi prelungite şi în 2021, a anunţat joi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.



"O veste foarte bună care vine de la Comisia Europeană. Aceasta a transmis statelor membre o nouă propunere de modificare şi prelungire a cadrului temporar. Aceasta înseamnă că măsurile pe care le-am luat în acest an, IMM Invest, cele pentru companii mari, toate schemele de garanţii, pot fi prelungite şi în 2021. Ştim foarte bine că acest cadru temporar era până la 30 iunie 2021. Putem să mergem după această perioadă şi se propune şi introducerea unui instrument de sprijin pentru a compensa o parte din costurile fixe neacoperite ale întreprinderilor cu activitate comercială redusă din cauza focarului de Covid-19. În continuare, şi în 2021, dacă o să fie nevoie, vom veni cu suplimentarea acestor programe, cu suplimentarea garanţiilor şi extinderea perioadei în care pot fi derulate aceste programe", a explicat Cîţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”