VIDEO Coloană de blindate rusești făcută chisăliță și la Vuhledar

VIDEO Coloană de blindate rusești făcută chisăliță și la Vuhledar

Ucrainenii au respins un nou atac al rușilor, de această dată în direcția Vuhledar. Potrivit imaginilor publicate pe rețelele sociale, o coloană de blindate a fost distrusă de artileria și dronele ucrainenilor.

Rușii au încercat un asalt mecanizat, însă coloana de blindate a fost lovită de ucraineni care au distrus mare parte din acestea. Lovitura ucrainenilor vine după ce rușii au suferit pierderi grele în direcția Avdiivka după ce au atacat cu 36 de tancuri și 12 blindate.

Pe 30 martie, rușii ar fi pierdut cel puțin 12 tancuri și 8 blindate, în timpul unui asalt din zona satului Tonenke, din direcția Avdiivka. Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, acesta a fost primul asalt mecanizat de dimensiunea unui batalion al Rusiei, de când Moscova a început o nouă campanie de capturare a orașului Avdiivka la sfârșitul lunii octombrie 2023.

În ultimele săptămâni, forțele ucrainene au reușit să stabilizeze frontul, susține președintele ucrainean Volodimir Zelenski, însă, cu toate acestea, conform rapoartelor Statului Major, există zeci de confruntări zilnic, lovituri aeriene și bombardamente de artilerie.

Situația este complexă nu doar în direcția Avdiivka, ci și în apropiere de Novomykhailivka (regiunea Donețk), unde rușii atacă constant de-a lungul drumului de la Mariinka la Vuhledar.

Potrivit comandantului celui de-al doilea batalion al Brigăzii 3 Separate de Asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei, Dmytro Kukharchuk, direcția Avdiivka rămâne principala direcție de atac a inamicului, iar Rusia a desfășurat aici o întreagă armată formată din mai multe divizii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...